Sankcije

RS će tužiti Amerikance jer su im blokirali službene web stranice

Višković je otkrio da odvjetnici koji zastupaju RS već rade na tužbi.
Vijesti / Politika | 02. 11. 2023. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković najavio je na sjednici Narodne skupštine RS (NSRS) da će institucije ovog bh. entiteta tužiti Amerikance zbog toga što su im prestale raditi službene stranice.

Amerikanci su u sklopu sankcija RS-u blokirali službene stranice institucija ovog bh. entiteta pa se posljednjih dana nije moglo ući na stranicu Vlade, predsjednika RS, Ministarstva unutarnjih poslova itd.

Odgovarajući na zastupnička pitanja, Višković je otkrio da odvjetnici koji zastupaju RS već rade na tužbi.

"Srušili su nam stranice bez obavještenja, bez najave, bez dopisa u kojem to najavljuju oni su nam uskratili te usluge. Podnijet ćemo tužbu. Nažalost, moramo je podnositi u SAD-u, u njihovim sudovima. Naši odvjetnici, koji zastupaju RS, rade na tome. Nanesena nam je šteta", kazao je Višković.

Najavljuje da će do kraja tjedna sve službene stranice Vlade RS biti "vidljivi".

"Naši ljudi u vladi su radili danonoćno i mi već od jučer imamo stranicu Vlade u punom kapacitetu. Imamo preko 3.000 stranica koje sada trebamo prevesti na srbijansku domenu. Do kraja tjedna sve naše stranice će biti ponovo u funkciji. Nismo izgubili ni jedan podatak i to je ono što je važno napomenuti", dodao je Višković.

Kopirati
Drag cursor here to close