Tumač

Reuf Bajrović: Trusina je bila legitimni vojni cilj

Vijesti / Politika | 18. 04. 2023. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trusina je bila legitimna vojna meta. Zločini počinjeni tokom te akcije nemaju apsolutno nikakve veze sa zločinom protiv civila u Ahmićima koji su dio UZP koji je presudjen u Hagu. Spominjanje Ahmića i Trusine u istom kontekstu je klasični revizionizam. To što korisne budale u Sarajevu pristaju na taj narativ ne znači da njima ne upravljaju neouzpovci koji znaju šta rade'', objavio je na Twitteru Reuf Bajrović.

Podsjećamo, u nedjelju u selu Trusini u sjevernoj Hercegovini u je obilježena 30. godišnjica zločina koji su nad više od 20 Hrvata počinili pripadnici bošnjačke Armije BiH tijekom rata. 

Masakr u tom selu kod Konjica dogodio se 16. travnja 1993., istoga dana kada su postrojbe Hrvatskog vijeća obrane ubile više od 100 Bošnjaka u selu Ahmići kod Viteza.

Za zločine u Trusini osuđen je dozapovjednik postrojbe 'Zulfikar' Nihad Bojadžić na 15 godina zatvora te pripadnici te postrojbe Edin Džeko, Nedžad Hodžić i Mensur Memoć na 13, 12 i deset godina ztvora. Nakon priznanja krivnje Rasema Handanović dobila je kaznu od 5,5 godina zatvora.

U međuvremenu, iz Udruženja građana žrtava rata "92- 95 16 April Ahmići" su uputili Visokom predstavniku u BiH zahtjev za smjenu predsjednice Federacije, Lidije Bradara, jer je izjavila da za zločine u Trusini nitko nije odgovarao.

 

Kopirati
Drag cursor here to close