U Banja Luci

Dodik: Armija BiH je zločinačka organizacija

Oni su u svom sastavu imali odred El Mudžahedin, koji je činio svirepe zločine koje je svijet upoznao kada se to tek počelo činiti nad njima u Siriji i drugim mjestima.
Vijesti / Politika | 09. 05. 2022. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je u Banjaluci na obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom nazvao Armiju Republike BiH "zločinačkom organizacijom", prenosi N1.

''Armija BiH je zločinačka organizacija koja je organizovala logor i njihovi zapovjednici su odgovarali za ratne zločine. Oni su u svom sastavu imali odred El Mudžahedin, koji je činio svirepe zločine koje je svijet upoznao kada se to tek počelo činiti nad njima u Siriji i drugim mjestima. Takva vrsta revizionizma u kome se pokušavaju pribaviti tekovine narodnooslobodilačkog rata za narod koji nije sudjelovao u narodnooslobodilačkom ratu, tek rijetki muslimani tog vremena su bili u narodnooslobodlilačkoj vojsci, a komunistički sustav je zato što je tražio i formirao svijet o bratstvu i jedinstvu i posebno isticao'', kazao je Dodik danas u Banjaluci.

Dio ''Besmrtnog puka'' je i veleposlanik Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igor Kalabuhov.

“Neonacizam diže glavu, ali mi ćemo doći tamo gdje moramo doći. Danas je dan solidarnosti između ruskog i srpskog naroda”, poručio je Kalabuhov.

Manifestacija ''Besmrtni puk'', prvi put je održana u Rusiji 2014. godine, radi očuvanja osobnog sjećanja na stradale u Drugom svjetskom ratu, a održava se i u drugim zemljama, ne samo u Europi. Ove godine američke i britanske vlasti zabranile su je na svojoj teritoriji.

Kopirati
Drag cursor here to close