O navodnim paradžematima

Reisul-ulema Kavazović Dodiku: Očit pokušaj da se sakriju stvarni problem

"Beskorisna je to rabota kao i pokušaji da se izmisli sigurnosna opasnost od takozvanih paradžemata, iako je intencija zlonamjerna i očit pokušaj da se sakriju stvarni problemi", izjavio je reisul-ulema Kavazović.
Vijesti / Politika | 30. 11. 2023. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo prozvao Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini da prikriva postojanje takozvanih paradžemata, MINA je zatražila komentar reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića.

"Dugo nisam komentirao populističke izjave predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, pa neću ni ovu. Očita je njegova potreba da polarizira društvo, stvara konflikte i konstantno napada Islamsku zajednicu i pokušava je uvući u politička previranja. Beskorisna je to rabota kao i pokušaji da se izmisli sigurnosna opasnost od takozvanih paradžemata, iako je intencija zlonamjerna i očit pokušaj da se sakriju stvarni problemi", izjavio je reisul-ulema Kavazović.

Podsjetimo, predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da se zna da i danas policija Federacije BiH ne smije ući u neka sela u kojima postoje jake islamističke grupe te istaknuo da priču o paradžematima u BiH nije izmislila RS.

Dodik smatra da je cilj iznošenja tvrdnji ministra obrane BiH Zukana Heleza da postoje paravojni kampovi na teritoriji RS da umanji značaj priče o paradžematima te podsjetio da je Obavještajno sigurnosna agencija BiH prije nekoliko godina rekla da ima 3.500 "spavača" raspoređenih u paradžematima.
Upitao je šta nije istina u izvještaju RS u kojem se navodi da je registrirano više od 100 paradžemata na teritoriji BiH.

''S druge strane, ni OSA ni EUFOR za izvještaj iz RS nisu odgovorili negativno'', rekao je novinarima u Banja Luci Dodik i ukazao da su opovrgnute tvrdnje ministra obrane Zukana Heleza da postoje paravojni kampovi na teritoriji RS'', rekao je.

Ponovio je da RS neće odustati već će argumentirano pokazati koliko Helez nije u pravu.

Kopirati
Drag cursor here to close