Rješenja

Reis opet ima poruku za politiku

Vijesti / Politika | 27. 03. 2023. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Politički akteri u našoj zemlji moraju pokazati odgovornost za stanje u zemlji i u potpunosti je preuzeti i trebaju prestati očekivati rješenje od međunarodnih aktera, pa i Ureda visokog predstavnika (OHR), osim kada je to u skladu sa odredbama Daytonskog mirovnog sporazuma nužno'', izjavio je za Agenciju MINA reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Poručio je kako će bilo kakvo nedosljedno i pristrano nametanje novih pravila za konstituiranje vlasti samo dodatno destruirati ionako ruiniran stupanj društvenog povjerenja u političke institucije vlasti, kako domaće tako i međunarodne.

''Vrijeme je da svi pokažu veći stupanj odgovornosti, i političke stranke i međunarodni dužnosnici, OHR i zapadne ambasade, kao i članice Vijeća za implementaciju mira (PIC). Dodatne podjele i polarizacija društva samo kompliciraju političke i svake druge okolnosti u državi što se reflektira na sve građane, pa i vjerske zajednice'', kazao je reisul-ulema.

Na kraju je političkim i društvenim akterima poručio da trebaju ''tragati za rješenjima koja su rezultat dogovora i kompromisa, a izbjegavati sve što vodi daljoj polarizaciji društva''.  

Kopirati
Drag cursor here to close