Dodik

Ratovati nećemo: Tko zvecka treba biti brzo riješen

Dodik je rekao da je na sastanku s Escobarom konstatirano da je neophodno sačuvati mir u BiH.
Vijesti / Politika | 08. 11. 2021. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi procesi u BiH trebaju biti politički, a da oni koji "zveckaju oružjem" trebaju biti predmet brzih intervencija međunarodnih snaga, rekao je čelnik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik medijima u Istočnom Sarajevu.

Na konferenciji za novinare, održanoj nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD Gabrijelom Escobarom, Dodik je rekao da nitko ne smije upotrebljavati oružje protiv drugih, niti rat ueti kao opciju za rješavanje pitanja u BiH.

"Stalno sominjanje konflikta, rata ili nečega sličnog, i Escobar i ja smatramo temom koja nema realnog osnova i da su rat spominjali oni koji su htjeli da atmosferi dodaju dodatno nepovjerenje", rekao je Dodik i naglasio da rat, kao opcija, ne postoji.

Dodik je rekao da je na sastanku s Escobarom konstatirano da je neophodno sačuvati mir u BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH je rekao da se i Escobar zalaže za poštovanje Daytona.

"Oni to vide u nekoj drugoj dinamičkoj formi, formi koja je vezana za stalno otimanje Republici Srpskoj, stalnu destabilizaciju Republike Srpske. Mi ne dijelimo vrijednosti BiH. Mi smo za ustavnu BiH i ja sam njega upoznao s našim namjerama", istakao je Dodik.

Ponovio je, piše Srna, kako su sve akcije koje provodi vlast u Republici Srpskoj ustavne, te da nije namjera ni cilj urušavanje teritorijalnog integriteta BiH.

Video: Konferencija za novinare nakon sastanka Dodika i Eskobara

 

Kopirati
Drag cursor here to close