Saborski zastupnik

Raspudić: Bošnjački politički vrh vuče za nos Hrvate u Bosni i Hercegovini

Komentirajući pregovore u vezi s izmjenama Izbornog zakona ocijenio je da s ovakvom politikom RH nema nikakve šanse.
Vijesti / Politika | 31. 01. 2022. u 17:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saborski zastupnik Nino Raspudić je za N1 kazao kako bošnjački politički vrh vuče za nos Hrvate u Bosni i Hercegovini, ali i Republiku Hrvatsku.

Komentirajući pregovore u vezi s izmjenama Izbornog zakona ocijenio je da s ovakvom politikom RH nema nikakve šanse.

“Pregovori su farsa, Bakir Izetbegović i bošnjačka politička vrhuška ih vuku za nos. Samo kupuju vrijeme. Vrijeme prolazi, izbori će biti u 10. mjesecu, ‘političko Sarajevo’ ne želi da se Izborni zakon mijenja. Po postojećim okvirima mogu preglasati Hrvate i to će izgleda učiniti. U toj operaciji političkog obezglavljivanja Hrvata u BiH Plenković djeluje kao anesteziolog”, rekao je.

Dodaje i kako je Hrvatska trebala blokirati zaključke EU iz prosinca kada nisu prihvaćeni hrvatski amandmani. Za Plenkovića dodaje:

“On je briselski poltron koji ne bi prstom mrdnuo ni za koga, ne samo za Hrvate u BiH što bi mu donijelo minus za buduću karijeru u Bruxelleseu. On je suodgovoran za ovo što će se dogoditi ujesen, ne samo nereagiranjem nego i anesteziranjem Hrvata u BiH pričom da on tobože nešto radi. Hrvatska se mora početi ponašati kao punopravna članica EU i NATO-a i blokirati sve pregovore koji idu protiv interesa”.

Kopirati
Drag cursor here to close