Bio jedini kandidat

Ranko Debevec ne mijenja fotelju: Produžio još jedan mandat na mjestu predsjednika Suda BiH

Ranko Debevec koji je i ranije bio predsjednik Suda BiH, ostat će i dalje na toj funkciji jer je kandidat koji se prijavio na natječaj.
Vijesti / Politika | 11. 01. 2023. u 06:39 Bljesak.info/BHRT

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redovna sjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine, na kojoj je planirano i imenovanje predsjednika Suda BiH, bit će održana 17. i 18. siječnja u Sarajevu.

Ranko Debevec koji je i ranije bio predsjednik Suda BiH, ostat će i dalje na toj funkciji jer je kandidat koji se prijavio na natječaj. 

Imenovanje novog - starog predsjednika 

Imenovanje predsjednika Suda Bosne i Hercegovine planirano je za 18. siječnja.

Na dvodnevnoj sjednici predviđeno je i pokretanje procedure izbora novih članova VSTV-a.

Dvodnevna sjednia i izvještaji o radu 

Pred članovima VSTV-a naći će se izvještaj o radu Predsjedništva VSTV-a BiH za period od 1. lipnja do 31. prosinca prošle godine.

Jedna od tačaka dnevnog reda dvodnevne sjednice je i usvajanje Akcionog plana za realizaciju komunikacijskog plana VSTV-a BiH za oblasti etike, integriteta i sprečavanje sukoba interesa.

Obuke i edudakcije 

Pred VSTV-om će se naći i odobravanje Programa početne obuke i stručnog usavršavanja Centra za edukaciju sudaca i javnih tužilaca Republike Srpske, Centra za edukaciju sudaca i tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine i Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH za ovu godinu.

Članovi VSTV-a razmatrat će i prijedlog za redovno izvještavanje glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Republičkog javnog tužilaštva RS, Federalnog tužilaštva i Tužilaštva Brčko distrikta BiH o rješavanju predmeta korupcije i organiziranog kriminala.

Kopirati
Drag cursor here to close