U sljedećem mandatu

Ramo Isak: Molit će da opet budem ministar

"Vjerujem u sigurnosne snage. Odcijepit se?! Gdje će, što će, tko će ih primiti?! Hoće da budu građani trećeg reda?!", kazao je ministar Isak.
Vijesti / Politika | 02. 09. 2023. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak govorio je na Face televiziji o jučerašnjim prosvjedima u entitetu RS, a u blizini međuentitetskih linija. On je poručio da su državne agencije odradile svoj posao.

"Dobili smo sve potrebne informacije, sa svima smo kontaktirali – i u RS-u i FBiH. Veliki broj građana nije se htio odazvati, građani neće da budu iskorišteni za politiku. Ovo je pobjeda! Svi bili na visini zadatka. Boračka udruženja su me kontaktirala i rekao sam da ne trebaju izlaziti i svi su me poslušali. Pobijedila je država, a i profesionalizam, tu smo da zaštitimo građane", poručio je Isak.

Video: Ramo Isak oštro: Dosta mekušaca! Neki iz RS-a zanijetili nerede, nisu uspjeli! Država pobijedila!

Nisu kontaktirali EUFOR 

Kazao je da su zanijetili ovi iz RS, ali nisu uspjeli.

"Visokog rizika više nema. Institucije BiH mogu da se uhvate u koštac sa svim. Mi iz struke se razumijemo - politika na jednu, a sve ostalo na drugu stranu. Okupljanje ispred Suda BiH bi omogućilo da dođe do sukoba. Sitnica koja proizvede sukob može proizvesti neke druge posljedice. Od ministra iz RS-a sam zahtijevao da ispoštuju sve zakone. Tko nije ispoštovao procedure – bit će sankcioniran", rekao je Isak.

Dodao je da nisu kontaktirali EUFOR jer su znali da mogu odgovoriti zadatku.

"Dokazali smo da možemo očuvati sigurnost i nositi se sa svim problemima. Sanja Vulić će shvatiti da je samu sebe demantirala. Ne treba dolijevati ulje na vatru - vatra se gasi vodom. Onaj tko krši Ustav treba odgovarati. BiH je država i nitko je ne može rušiti", istaknuo je Isak.

Poručio je da će ovu državu štititi svi narodi.

"Smatrao sam Cvijanović ozbiljnom političarkom. Ne postoje entitetske linije, BiH ima samo jednu granicu! Tu se zna tko može izaći i tko je čuva. Ako je izjavila da je ovo generalna proba za ono što slijedi, to je neozbiljno, BiH je jedinstvena država. Za ovu državu sam već prolio krv, a neće mi biti teško to opet uraditi! Ipak, mislim da neće doći do sukoba; vjerujem u sigurnosne snage. Odcijepit se?! Gdje će, što će, tko će ih primiti?! Hoće da budu građani trećeg reda?! Jedino ovdje možemo biti građani prvog reda. Ovdje se svi pitaju, sjede na dobrim pozicijama; nigdje drugo ih neće dobiti. BiH je naša država, svih naroda".

"Sve akcije uspješne" 

Naglasio je da je poduzet veliki broj mjera.

"Poduzeli smo veliki broj mjera. Sudovi će procesuirati odgovorne, reagiramo preventivno. Dosta krivičnih djela se nije dogodilo i neće se dogoditi. Pokazali smo da smo sposobni i da možemo. U zadnjih sto dana su sve akcije uspjele. Imamo jaku suradnju sa svim kantonima. Sve agencije na teritoriji BiH razmjenjuju sve informacije da bi se spriječio svaki oblik krivičnog djela. Moje je da sigurnost BiH bude što bolja. Uradit ću sve da građani budu što sigurniji".

Osvrnuo se i na kritike koje dobija:

"Mene kao sportaša sve ono što ne obori mene ojača. Meni daje to nevjerojatnu snagu. Pokazat ću ove četiri godine kako se radi i vjerujte u sljedećem mandatu molit će da budem ministar. Jer na čelo takvih institucija morat će dolazati profesionalci, dosta je mekušaca", istaknuo je ministar Isak.

Podsjetmo, zamjenik šefa Kluba zastupnika SNSD-a u Skupštini općine Teslić Predrag Dević ranije je kazao kako su u Jelahu napadnuti autobusi Teslićana koji su se vraćali iz Doboja s prosvjeda podrške institucijama Republike Srpske.

"Vozila i autobusi su prvo udarani šakama, nakon čega su gađani predmetima", kazao je Dević, navodeći da se incident dogodio pred semaforom u središtu Jelaha.

Dević je osudio napad na kolonu vozila i autobusa iz Teslića te istaknuo kako je riječ o još jednom lošem primjeru i utjecaju bošnjačkog političkog Sarajeva prema Srbima.

Kopirati
Drag cursor here to close