HRS

Raguž u Bruxellesu: Nakon izbora Europa mora biti spremna na veliku krizu u BiH

Raguž je prezentirao aktualnu političku situaciju u BiH kroz slučajeve direktne ustavno pravne neravnopravnosti Hrvata i neophodnosti pokretanja razgovora o administrativnom preuređenju BiH…
Vijesti / Politika | 24. 03. 2022. u 16:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž, na poziv Europskih konzervativaca i reformista (E.C.R.-a) trenutno boravi u Bruxellesu gdje će sudjelovati u nizu sastanaka na temu trenutnog političko-društvenog stanja u BiH. Jutros se sastao s Gabrielom Beszlejom, zamjenikom glavnog tajnika EU Parlamenta i Ladislavom Ilčićem zastupnikom E.C.R.-a s kojim je razmijenio stavove oko aktualne situacije u BiH, priopćio je HRS.

Opći stav većine zastupnika EU Parlamenta, a što je bilo vidljivo i na nedavnoj sjednici AFET-a, je da će se izbori održati po svaku cijenu, bez obzira na izmjene Izbornog zakona. Stav je to većine zastupnika EU Parlamenta, uključujući i E.P.P.

Raguž je, navedeno je upropćenju, pojasnio kako je svjestan kako će međunarodna zajednica gurati izbore bez obzira na ishod razgovora o izbornom zakonu, jer se to dogodilo i 2018., no dodao je i to kako će EU morati biti spremna na jednu ogromnu političku krizu nakon tih izbora koja bi mogla imati utjecaja na cijelu EU.

Raguž je prezentirao aktualnu političku situaciju u BiH kroz slučajeve direktne ustavno pravne neravnopravnosti Hrvata i neophodnosti pokretanja razgovora o administrativnom preuređenju BiH kao države.

Beazley je pokazao visok stupanj razumijevanja i obećao podršku E.C.R. grupacije u razumijevanju stvarnih problema u BiH. Prvi korak će biti posjeta delegacije EU Parlamenta Mostaru.

''Naime, jedan od razloga diplomatske misije Raguža u Bruxellesu je taj da konačno dovedemo Bruxelles u Mostar. Da oni koji kreiraju politiku međunarodne zajednice u prvom licu osjete i upoznaju političku situaciju u BiH, osobito znajući kako je baš međunarodna zajednica itekako suodgovorna za krizu koju proživljavamo'', navodi HRS.

 

Kopirati
Drag cursor here to close