O zasjedanju HNS-a

Raguž: Ovakva BiH kakva je danas ne treba ni postojati

Naglasio je kako HRS poštuje HNS kao instituciju, no naveo je kako smatra da će na kraju zaključci sa zasjedanja biti ''kamilica''.
Vijesti / Politika | 18. 02. 2022. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slaven Raguž, predsjednik HRS-a, u podcastu Bura govorio je o tomu zbog čega Republikanci neće doći na zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora.

Raguž je u razgovoru s urednikom i voditeljem Podcast Bura Juricom Gudeljem iznio svoje viđenje trenutnog političkog stanja u kojem se bh. Hrvati nalaze te pojasnio zbog čega HRS na drugačiji način promišlja rješavanje problema dekonstituiranja Hrvata u BiH.

Naglasio je kako HRS poštuje HNS kao instituciju, no naveo je kako smatra da će na kraju zaključci sa zasjedanja biti ''kamilica''.

''Hrvati su došli do trenutka kad moraju jasno reći da je traženje izmjena Izbornog zakona BiH zapravo traženje kompromisa unutar kompromisa''.

Istaknuo je kako se Hrvatima u BiH gazi dostojanstvo a ne samo politička prava. Mišljenja je Hrvati nemaju budućnost u ovakvoj BiH i to čak ni kratkoročnu.

''Bošnjačka politika u kontinuitetu nastavlja rat bez oružja. Federacija se pretvara u bošnjački entitet. Sarajevske elite su osjetile kako je ovo trenutak da realiziraju svoje namjere. To planiraju uraditi na izborima ove godine, koji će se svakako održati. Traženje izmjena Izbornog zakona je malo, prvo trebamo tražiti vraćanje postavki na Washingtonski sporazum''.  

Govorio je o tomu zbog čega se protivi tomu da HNS zasjeda ''iza zatvorenih vrata'' kao i tomu zbog čega misli da Hrvatima funkcionalna država BiH ne treba biti primarni cilj. Veli kako je njemu prioritet zaštita interesa hrvatskog naroda a ne funkcionalnost BiH, iako potvrđuje kako su te dvije stvari komplementarne.

''Ovakva BiH kakva je danas, u kojoj se one koji se samo usude reći da su Hrvati, ne treba ni postojati''.

Opisao je i što HRS planira uraditi kako bi se u svijetu čuli hrvatski politički zahtjevi za jednakopravnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close