Pismo Dodiku

Radončić pita: Milorade, što si nervozan?

Vijesti / Politika | 06. 01. 2022. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Moj savjet Miloradu Dodiku je da treba imati povjerenja u pravosudni sustav pod okriljem međunarodne zajednice ili na razini Bosne i Hercegovine. Tko nije kriv, nema razloga da bude nervozan'', objavio je u priopćenju za javnost predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

''Na jučerašnjoj press konferenciji SNSD-a, nakon što su mu SAD zasluženo izrekle nove sankcije, Milorad Dodik me je spomenuo u negativnom kontekstu sa više respektabilnih ličnosti iz međunarodne zajednice. U tom smislu čast mi je da se nalazim u društvu osoba koje Dodik na najprizemniji način pokušava da sotonizira'', napisao je Radončić i dodao kako ga je Dodik ''napao pričom'' da je ''glavni junak navodnih kriminalnih šema''.

''Međutim, javnosti je poznato da sam ja pravosnažno oslobođen pred međunarodnim i domaćim pravosudnim institucijama od svih optužbi koje sada reciklira i Milorad Dodik. Prvo pred međunarodnim tribunalom EULEX na Kosovu'', naveo je čelnik SBB-a navodeći da se isto dogodilo i pred Sudom BiH.

''Sada je nakon okončanog procesa, na redu moj odštetni zahtjev. Isto se odnosi i na obeštećenje zbog neosnovanog pritvora u Sarajevu. Znači, radi se o pravosudno adaktiranoj priči,  koja je - što su javno priznali i pojedini akteri - montirana u vrhu SDA i podmetnuta međunarodnoj zajednici i domaćem pravosuđu'', naveo je Radončić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close