Tko koga zove

Pukla ljevica!

Naša stranka i SDP podržat će formiranje Vlade Unsko-sanskog kantona u kojoj će glavnu riječ imati A-SDA. Iz Naše stranke priopćili su kako će podržati predloženi saziv vlasti, ali da neće potpisati nikakav sporazum s A-SDA.
Vijesti / Politika | 19. 12. 2018. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH i Naša stranka (NS) izbacili su Demokratsku frontu (DF) iz pregovora o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu (USK), objavio je Klx.

Naime, zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona Amir Murić potvrdio je ovu informaciju sarajevskom portalu ističući kako komunikacija između SDP-a i DF-a na razini ove županije nikada nije bila dobra zbog ranijih djelovanja ovih političkih subjekata u Skupštini USK.

''Praktično, u pregovorima o formiranju vlasti svaka stranka je nastupala pojedinačno. Zahtjev DF-a nije uzet u obzir i grupa ostalih odlučila je da ide bez nas u formiranje većine'', rekao je Murić.

Što se tiče komunikacije s lokalnom organizacijom Naše stranke, Murić je kazao kako se predsjednik Kantonalnog odbora DF-a u USK Ekrem Prošić jednom ili dva puta sastao s izaslanstvom Naše stranke, ali na sastancima nisu doneseni nikakvi posebni zaključci.

Naša stranka i SDP podržat će formiranje Vlade Unsko-sanskog kantona u kojoj će glavnu riječ imati A-SDA. Iz Naše stranke priopćili su kako će podržati predloženi saziv vlasti, ali da neće potpisati nikakav sporazum s A-SDA.

''Ideja Naše stranke, iako s jednim zastupničkim mjestom u Skupštini USK, bila je da se prema principima kako se to uradilo u Kantonu Sarajevo i drugim kantonima formira bh. blok s lijevo orijentiranim političkim organizacijama, što i u slučaju našeg Kantona podrazumijeva stvaranje bloka sa SDP-om i DF-om. Nažalost, ovaj pokušaj nije uspio iz razloga što su obje organizacije izrazile spremnost da formiraju bh. blok s nama, ali ne i jedna s drugom'', priopćeno je iz Naše stranke.

Murić je rekao kako kantonalni odbori nisu dobili nikakve upute iz vrha stranaka i da ga ''čudi da se ide u stvaranje nekakvog bloka'' koji nema poveznice s nižim razinama vlasti.

''Osobno me iznenadilo što se takva vrsta komunikacije nije prenijela na niže razine. DF je poručio da je SDP lider u pregovorima, a SDP se nije ozbiljno potrudio u USK da organizira sastanke koji će dovesti do toga da zajedno nastupamo kao blok'', kazao je Murić.

Kopirati
Drag cursor here to close