Konstitutivne

Prva sjednica Skupštine RS 19. studenog, Predsjedništva BiH dan poslije

''Po Poslovniku u parlamentu mogu biti četiri potpredsjednika, a nije se preciziralo koliki će biti taj broj u ovom mandatu, već će naknadno biti utvrđeno'', dodao je.
Vijesti / Politika | 14. 11. 2018. u 13:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva sjednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske (RS) bit će održana 19. studenoga. 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović je rekao da će, po izbora skupštinskog rukovodstva, konstitutivnom sjednicom predsjedavati najstariji zastupnik u tom sazivu Dane Malešević (DNS), a pomagat će mu tri najmlađa parlamentarca, Denis Šulic (SNSD), Davor Šešić (SDS) i Aleksandar Glavaš (DNS). 

Glavni tajnik iz starog saziva radit će do izbora novog. 

Nakon prvog sastanka predstavnika parlamentarnih stranaka s ciljem pripreme konstitutivne sjednice entitetskog parlamenta, Čubrilović je rekao novinarima da je definirano da po jedan potpredsjednik entitetskog parlamenta bude iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda te opozicije. 

''Po Poslovniku u parlamentu mogu biti četiri potpredsjednika, a nije se preciziralo koliki će biti taj broj u ovom mandatu, već će naknadno biti utvrđeno'', dodao je. 

Na prvoj konstitutivnoj sjednici entitetskog parlamenta bit će pokrenuta inicijativa, do 28. studenog trebalo bi da se završi izbor izaslanika iz RS-a u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine te u Vijeću naroda RS.

Dok će konstitutivna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će održana u utorak, 20. studenog, u Sarajevu najavljeno je iz Predsjedništva BiH. 

Članovi državnog predsjedništva u sljedećem mandatu bit će: Šefik Džaferović iz bošnjačkog, Željko Komšić iz hrvatskog i Milorad Dodik iz srpskog naroda. 

Kopirati
Drag cursor here to close