Bihać

Prosvjedi pred skupštinom, okršaj i policija u skupštini

Nakon neusvajanja plana ZZO-a, predsjednik Sindikata medicinskih radnika Elvir Hrustanović je najavio ozbiljnije sindikalne mjere...
Vijesti / Politika | 20. 01. 2022. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bihaću je u srijedu održana 21. sjednica Skupštine Kantona, u kojoj ni pozicija ni opozicija nemaju dovoljno glasova za odlučivanje veći dio ovog mandata, izvijestilo je Oslobođenje.

Rasprave su, kako navode sarajevske novine, bile žestoke, prije podne zbog Prijedloga odluke o davanju suglasnosti na Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja, a poslijepodne zbog proračuna USK-a za 2022. godinu.

Sjednica je protjecala pod pritiskom demobiliziranih boraca i zdravstvenih radnika, koji su prosvjedovali pred Skupštinom. Medicinari su tražili usvajanje plana ZZO-a, jer još nisu primili plaću za prosinac, međutim opozicija nije željela glasovati po njihovom zahtjevu, jer smatra da su ''izmanipulirani od vlasti koja je plaće trebala isplatiti u prosincu, umjesto što je njihovo nezadovoljstvo usmjerila prema skupštinskim zastupnicima koji nisu dio većine''.

Nakon neusvajanja plana ZZO-a, predsjednik Sindikata medicinskih radnika Elvir Hrustanović je najavio ozbiljnije sindikalne mjere, uključujući i generalni štrajk.

Hrustanović i zastupnik Ekrem Prošić Maršal imali su i žestok verbalni okršaj u Skupštini, te je morala intervenirati i policija, navodi, između ostalog, Oslobođenje.

Vlada je najavila da će nakon iznesenih prijedloga i amandmana ponovo ponuditi proračun zastupnicima kroz deset dana.

Kopirati
Drag cursor here to close