Parlament

Prosvjed nitko nije prijavio: policija u Sarajevu na nogama

Suad Đozić, organizator prosvjeda rekao je da je prijavio skup nakon što ga je danas policija odvela u policijsku stanicu.
Vijesti / Politika | 28. 04. 2023. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo nije dobila najavu za današnje prosvjede ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, naveli su iz Kantonalnog MUP-a.

Mada organizatori prosvjeda nemaju dozvolu za održavanje javnog skupa ispred federalnog parlamenta, građani su počeli okupljati se u Sarajevu.

Suad Đozić, organizator prosvjeda rekao je da je prijavio skup nakon što ga je danas policija odvela u policijsku stanicu.

''Navedeni prosvjedi nisu najavljeni, te da je Federalna uprava policije o istim saznala iz medija. Shodno navedenom, Federalna uprava policije FMUP-a je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te je sačinjen Plan sigurnosti za štićene objekte i zakonom tretirane štićene ličnosti, a na osnovu procjene sigurnosne situacije. Također vas informiramo da će angažman Federalne uprave policije tijekom današnje sjednice biti pojačan'', rečeno je za portal Avaza iz ove policijske agencije.

Prosvjedima prethodi šetnja NVO ReStart i neformalne grupe građana, a poziv na prosvjede uputila je i SDA.

Federalna uprava policije, koja je zadužena za sigurnost zgrade Parlamenta FBiH, pojačala je osiguranje, a pomoć im stiže i iz drugih kantona.

SDA je pozvala članove, simpatizere i građane na današnje proteste jer se protivi odlukama visokog predstavnika, a pozivi kruže društvenim mrežama od sinoć. Zbog toga je sazvana i press-konferencija na kojoj su Elmedin Konaković, čelnik NiP-a, te Nermin Nikšić, čelnik SDP-a, upozorili kako se priprema i prekid sjednice.

Naime, zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH danas bi trebali glsati o novoj federalnoj Vladi.

Lendo na prosvjedima

"Tko zna koji put da su nas izvarali, neće više. Građani su vidjeli koji je problem BiH. Ovo što oni govore, to ja i mislim i govorim tako. Za nas je važna država BiH. Ovdje nije važan ni predsjednik, ni stranka, ni general. Oni su došli zbog države BiH, njima i nama treba država", rekao je Refik Lendo, koji se priključio prosvjednicima.

Kopirati
Drag cursor here to close