Čović i Medved

Projekti od značaja za branitelje: Dokumentacijski centar, muzej, spomen soba…

Čelnik HDZ-a BiH sastao se s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom hrvatskih branitelja u Vladi RH Tomom Medvedom.
Vijesti / Politika | 12. 10. 2021. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svim aktivnostima želi se poboljšati braniteljsko stanje i utjecati na ishode rezultata vezane uz sve braniteljske probleme'', istaknuto je nakon sastanka predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom hrvatskih branitelja u Vladi RH Tomom Medvedom.

Kako je priopćio HDZ BiH, razgovarano je o nizu projekata od posebnog značaja za braniteljske udruge i pripadnike HVO-a, među kojima je ''naglašeno djelovanje Hrvatskog dokumentacijskog centra, Muzeja HVO-a, Spomen sobe Memorijalnog centra Rujani Livno''.

Na održanom sastanku, navedeno je, razgovaralo se o aktualnoj situaciji i problemima pripadnika HVO-a, braniteljskim pravima, kako bi se ukupni odnosi i zakoni unaprijedili te kako bi se pomoglo braniteljima.

''Neke dogovorene aktivnosti su završene, druge su u tijeku, a treće se još uvijek usuglašavaju i prethodi mnogo napornog rada da se ova oblast uokviri u prihvatljivu cjelinu'', navodi s eu priopćenju.

''Izravnim razgovorom o svim temama koje su opterećenje i čine braniteljima probleme, potrebno je rješavati te nastaviti suradnju kako bi se odnosi koji su na zavidnoj razini, podignuli na još veću razinu i time poboljšalo stanje braniteljske populacije, zaključili su sugovornici'', navodi HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close