Danom branitelja

Branitelji u Livnu zaslužuju pravedniji status u društvu

Čondrić je istaknuo važnost današnjeg dana za cijeli livanjski kraj te je naglasio zahvalnost svim braniteljima Livna kao i svima koji su ratnih godina branili taj grad.
Vijesti / Flash | 23. 09. 2021. u 19:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danom branitelja Livna, koji se obilježava 23. rujna, počela je proslava 1129. obljetnice prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja u povijesnim dokumentima.

Tom prigodom upriličen je svečani prijam kod gradonačelnika Darka Čondrića koji je predstavnike braniteljskih udruga primio zajedno s pomoćnikom Službe za branitelje i mjesne zajednice Pavom Duvnjakom.

Čondrić je istaknuo važnost današnjeg dana za cijeli livanjski kraj te je naglasio zahvalnost svim braniteljima Livna kao i svima koji su ratnih godina branili taj grad.

''Ja kao gradonačelnik i kompletna Gradska uprava bit ćemo na raspolaganju braniteljskoj populaciji i u budućnosti te ćemo nastojati pospješiti našu suradnju. Branitelji zaslužuju pravedniji status u društvu'', kazao je gradonačelnik.

Uime Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata obratio se i Željko Krišto koji je govorio o trenutačnim aktivnostima udruga te planovima za budućnost.

Nakon prijema položeni su vijenci i upaljene svijeće na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda, a za sve poginule branitelje služena je misa u crkvi Svih svetih. Središnja svečanost proslave Dana grada održat će se u utorak, 28. rujna.

U sklopu obilježavanja Dana branitelja grada Livna upriličeno je i polaganje vijenaca kod spomen ploče ispred škole u Dobrom te obilazak spomen sobe poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close