HSS i HDZ BiH

Prijenos sjednica na Radio Posušju: 'Da nije žalosno bilo bi smiješno'

''Čak je i u vrijeme vladavine koalicije HSP BIH – HDZ 1990 u Posušju na radiju bilo dijaloških emisija, a na čemu je najviše upravo inzistirao upravo HSS i tadašnji HDZ BiH.''
Vijesti / Politika | 03. 09. 2021. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 7. sjednici općinskog vijeća općine Posušje, održanoj u četvrtak 2. rujna, u prvoj točki dnevnog reda 'Vijećnička pitanja, primjedbe i prijedlozi' vijećnik HSS-a u Posušju, Darko Polić pitao je predsjednika vijeća OV i načelnika općine zašto nije dostavljen odgovor JP Radio Posušje o tehničkim mogućnostima prijenosa sjednica, budući je HSS isti zatražio pismeno na prošloj sjednici.

Kako navode u priopćenju iz Hrvatske seljačke stranke, predsjednik OV-a je odgovorio da su odlučili kako će snimka sjednice ići u popodnevnim satima u 16:05 na radio Posušju, ali nije želio odgovoriti hoće li biti cenzurirani sažetak ili cjelokupna sjednica.

''Na pitanje zbog čega se, ukoliko JP Radio Posušje nije u mogućnosti prenositi sjednice, ne organiziraju dijaloške emisije nakon istih, predsjednik OV Posušje je rekao da će biti jedna dijaloška emisija vijećnika jednom godišnje prije samog donošenja proračuna općine Posušje. Da nije žalosno bilo bi smiješno.'', navode.

Nakon što je gospodin Polić zatražio raspravu, kako ističu iz ove stranke, predsjedavajući OV Posušje mu je oduzeo riječ, te najavio prekid sjednice ukoliko HSS dalje bude insistirao na tomu nakon čega su vijećnici HSS - a napustili sjednicu.

''Čak je i u vrijeme vladavine koalicije HSP BIH – HDZ 1990 u Posušju na radiju bilo dijaloških emisija, a na čemu je najviše upravo inzistirao upravo HSS i tadašnji HDZ BiH.

HSS i danas traži što i tada, punu transparentnost rada OV i mogućnost da žitelji Posušja znaju što i kako rade oni koje su birali.

HDZ BiH kada je u opoziciji dijaloške emisije su poželjne, a kada je na vlasti, zabranjen je bilo kakav objektivni izvještaj sa sjednica ili o radu općinskih organa kao i bilo kakvo razmišljanje koje ne odgovara članovima vladajuće partije'', navedeno je u priopćenju.

Ističu kako će HSS i dalje tražiti punu transparentnost i mogućnost pristupa javnosti sjednicama OV Posušje, te će i dalje propitkivati vladajući HDZ zbog čega su nešto uradili, ili zbog čega nisu, koliko god to njima smetalo.

''Ukoliko vladajući HDZ ne iznađe modalitet po komu će javnost biti upoznata sa radom OV Posušje, HSS će pronaći način da istu izvijesti o svim događanjima na sjednicama.

Zbog čega posuški HDZ BiH obmanjuje javnost i cenzurira sjednice Općinskog Vijeća najbolje znaju oni sami, a to saznanje im očito ne služi na čast'', poručili su iz HSS-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close