Zvizdićev prijedlog

Prijedlog zakona o Vrhovnom sudu BiH nije u skladu s Ustavom

Nadležna komisija nije prihvatila principe Prijedloga zakona o Vrhovnom sudu BiH
Vijesti / Politika | 02. 04. 2024. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ustavnopravna komisija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na sjednici nije utvrdila usuglašenost s Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, niti su prihvaćeni principi Prijedloga zakona o Vrhovnom sudu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik Denis Zvizdić.

Ustavnopravna komisija nije utvrdila usuglašenost s Ustavom BiH i pravnim sustavom BiH Prijedloga zakona o dopunama Zakona o obrani Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Dom naroda PSBiH, prenosi BHRT.

Članovi Ustavnopravne komisije nisu podržali zastupničku inicijativu Denisa Zvizdića kojom Zastupnički dom PSBiH traži od Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske i Vlade Brčko Distrikta BiH da u roku od 60 dana od usvajanja ove inicijative, pripreme izmjene entitetskih kaznenih zakona i Krivičnog zakona Brčko Distrikta BiH kojim će se kao posebno kazneno djelo definirati "obijesna vožnja u drumskom prometu''.

Usvojen je prijedlog da na XXII savjetovanju iz kaznenopravne oblasti, koje će se održati od 5. do 8. lipnja ove godine u Neumu, sudjeluju svi članovi Komisije, kao i službenici Ureda tajništva Komisije, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close