Ništa novo

Prepucavanja su u punom jeku, za građane nitko ne mari

Vijesti / Politika | 21. 08. 2022. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legitimno predstavljanje i izmjena izbornog zakona ponovo su teme u fokusu domaće javnosti, nakon izjave Dragana Čovića da će HNS predložiti teritorijalnu reorganizaciju Bosne i Hercegovine.

Reagirale su na to brojne stranke, nanizale se i druge izjave, poput izjave lidera SDA, na koju je reagirao lider SNSD-a, prenosi BHRT.

Politička prepucavanja su u punom jeku, a istovremeno nitko se ne bavi interesima građana.

Ako ne bude rješenja oko ustavne jednakosti i legitimnog predstavljanja, Hrvatski narodni sabor će predložiti drugačija rješenja ustroja, pa i teritorijalne reorganizacije, stav je Dragana Čovića.

To znači dati racionalnija rješenja, kako neki predlažu da ovo bude građanska država oslobođena entiteta, okova i podjela, legitimno je s naše strane predložiti sukladno ustavu da to raščistimo, to nije nikakva diverzija, neko antiustavno djelovanje, mi predlažemo promjenu ustava, koja će osigurati tako nešto. Ako je ikad BiH bila podijeljena, danas je snažno podijeljena.

Na stavove Čovića i Hrvatskog narodnog sabora - osude, smatrajući ih isključivo kao ultimatum za izmjene izbornog zakona.

 

Kopirati
Drag cursor here to close