Bura se ne stišava

Predsjednik Ustavnog suda RH: Izjasnit ćemo se o Milanovićevoj kandidaturi

Predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske Miroslav Šeparović kazao je kako će se Ustavni sud izjasniti o Milanovićevoj kandidaturi.
Vijesti / Politika | 15. 03. 2024. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Izjasnit ćemo se u postupku nadzora ustavnosti i zakonitosti izbora sukladno Ustavnom zakonu o Ustavnom sudu", kazao predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović za N1 nakon Milanovićeve objave kako će biti nositelj SDP-ove liste na parlamentarnim izborima.

Podsjetimo, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović objavio je na Facebooku da će ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske, dati nakon parlamentarnih izbora, na kojima će se natjecati kao nestranački kandidat na listi SDP-a te da je uvjeren u pobjedu.

Mnogima je tada postalo nejasno tko će naslijediti predsjedničku dužnost ukoliko zaista Milanović pobijedi na parlamentarnim izborima.

Sanja Barić, profesorica Ustavnog prava za Index.hr je istaknula kako Ustavni sud mora hitno reagirati na Milanovićev potez koji je "katastrofalan i nedopustiv".

Predstojeći izbori bit će zasigurno jedni od zanimljivijih izbora, pogotovo sada kad se očekuje očitovanje Ustavnog suda Republike Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close