Pravobraniteljstvo

Potreban je snažniji angažman za povrat bh. imovine izvan države

Pravobraniteljstvo BiH će se dodatno angažirati na zaštiti imovine BiH unutar zemlje
Vijesti / Politika | 02. 07. 2018. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je u ponedjeljak u Sarajevu sa pravobraniteljem BiH Mariofilom Ljubićem i njegovim zamjenicima Ismetom Velićem i Mlađenom Mandićem o statusu državne imovine u BiH, kao i imovine BiH u inozemstvu.

Kako stoji u priopćenju, Pravobraniteljstvo BiH će se dodatno angažirati na zaštiti imovine BiH unutar zemlje i snažnije upozoravati niže razine vlasti na zabranu raspolaganja imovinom BiH i nezakonito knjiženje ove imovine, u korist nižih razina vlasti, te ubrzati postupke radi brisanja nezakonitog upisa.

Posebno je razgovarano o imovini BiH koja se nalazi izvan države, te o potrebi snažnijeg angažmana na njenoj zaštiti i vraćanju u posjed BiH, priopćeno je.

Pravobraniteljstvo BiH će u sljedećem razdoblju poduzimati potrebne korake u cilju hitne organizacije sastanaka sa nadležnim tijelima i institucijama Republike Hrvatske, naročito kada je u pitanju Zakon o upravljanju državnom imovinom Republike Hrvatske koji je nedavno donio Hrvatski Sabor, kao i Republike Srbije, a sve u cilju povrata imovine BiH, te zatražiti poštivanje međunarodnih standarda i pravnih normi.

Kopirati
Drag cursor here to close