Reakcija

Potpredsjednik SDP-a vjerske zajednice u BiH nazvao ''ograncima fašističkih organizacija''

Mijatović je, navode, sve vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, pa tako i Islamsku zajednicu nazvao ''ograncima fašističkih organizacija''.
Vijesti / Politika | 07. 12. 2019. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: N1 BiH / Vojin Mijatović

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje teške uvrede koje je u petak navečer gostujući u programu FACE TV izrekao potpredsjednik SDP-a BiH i bivši šef ureda Milorada Dodika Vojin Mijatović.

On je bez ikakve argumentacije, navode, sve vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, pa tako i Islamsku zajednicu nazvao ''ograncima fašističkih organizacija''.

Tom prilikom, podsjećaju, on je bez ikakvih dokaza ustvrdio kako, ''pored tri ove fašističke političke organizacije, imamo još tri zla u Bosni i Hercegovini, to su Pravoslavna crkva, Katolička crkva i Islamska zajednica'', da bi kasnije dodao ''...to je rezultat ove tri fašističke političke organizacije i tri ogranka kroz nazovimo vjere''.

''Iako angažman vjerskih zajednica u društvu podliježe kritici neprihvatljivo je da se one ovako brutalno vrijeđaju i etiketiraju. Ovakav neodgovoran i klevetnički govor izlazi iz okvira osnovne pristojnosti i ona politička opcija u čije ime su uvrede izrečene se o tome treba očitovati kako bi se otklonila svaka nedoumica o tome jesu li ovo službeni stavovi stranke'', navodi se u priopćenju.

Islamska zajednica još jednom poziva na sve političke aktere da ne posežu za opasnim populizmom, govorom mržnje i neutemeljenim klevetama u javnom prostoru jer to ne doprinosi ozdravljenju društva, navodi se u priopćenju Ureda za odnose sa javnošću IZ u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close