Respiratori

Poruke iz mobitela vode do Sebije Izetbegović?!

U tekstu se navodi da na to da je s aferom itekako povezan KCUS, a time i direktorica Izetbegović…
Vijesti / Politika | 29. 05. 2020. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poruke iz Novalićevog mobitela upućuju na Sebiju Izetbegović, objavio je portal The Bosnia Times.

Naime, portal Nedžada Latića navodi kako je istraga, koja se vodi više od mjesec dana, u posljednja 72 sata konačno došlo do osumnjičenih.

''Prije par dana oduzeti su mobiteli premijera Novalića i njegovih prvih saradnika Edite Kalajdžić i šefa kabineta Hasana Ganibegovića. Na nekima od njih poruke su brisane, posebno iz viber mreže, ali SMS poruke je moguće 'vratiti' čak i ako se obrišu iz aparata. Upravo premijer Novalić je tražio da Tužiteljstvo BiH što prije istraži ovu aferu i raščisti sve nepoznanice jer 'nema ništa da krije'. I upravo njegov mobitel mogao bi biti ključan za rasvjetljavanje afere'', navodi portal.

Dodaje se kako su, prema saznanjima od izvora u SIPA-i, u njegovom mobitelu pronađene poruke koje upućuju da bi osoba koja je insistirala na nabavci beskorisnih respiratora mogla biti generalna direktorica Sebija Izetbegović!

''Da li je to točno, u SIPA-i nismo mogli dobiti službenu potvrdu informacije, budući da su saslušanja Novalića, Hodžića i Solaka trajala cijelo popodne i noć s četvrtka na petak. Iza ponoći zgradu SIPA-e su napustili njihovi odvjetnici, a tijekom dana u Agenciji će se odlučiti hoće li biti predani u nadležnost Tužiteljstva BiH'', navodi portal.

U tekstu se navodi da na to da je s aferom itekako povezan KCUS, a time i direktorica Izetbegović, ukazuje činjenica da su istražitelji SIPA-e u srijedu cijeli dan pregledali dokumentaciju KCUS-a u službama financija, javnih nabavki i tehničkom sektoru.

''Ono što bode oči, i što je ključno pitanje otkako je afera razotkrivena jeste – tko je pravio specifikaciju za respiratore? Nedavno je postalo jasno da nitko nije konsultirao stručnjake anesteziologe i pulmologe. Također, dosad se nije pojavio niti jedan dokument sa specifikacijom ili oznakom / šifrom respiratora koji odgovaraju jedinicama intenzivne njege. Izgleda da taj papir više ne postoji ili nije ni postojao'', navodi, između ostalog, portal.

S druge strane, Luka Miladinović, portparol Državne agencije za istrage i zaštitu je rekao kako je za slučaj zaduženo Tužiteljstvo te da zbog velikog interesa javnosti očekuju da će uskoro biti objavljeni detalji slučaja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close