Paralament FBiH

30 tisuća maraka za već plaćene poslove

Upravo zbog osobe s kojom je 26. veljače 2020. godine zaključen ugovor o djelu, šef računovodstva nije potpisao Godišnji računovodstveni izvještaj za 2019. godinu
Vijesti / Politika | 09. 06. 2020. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 30 tisuća maraka Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH dao je prošle godine za angažiranje osoba za obavljanje poslova koje spadaju u redovite poslove zaposlenika Parlamenta.

''Po osnovu zaključenih ugovora o djelu iskazano je 38.760 KM, od čega se najveći dio (33.710 KM) odnosi na Stručnu službu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH za angažiranje osoba za obavljanje poslova koji se mogu svrstati u redovne poslove iz nadležnosti'', objavljeno je u revizorskom izvještaju za 2019. godinu.

Zastupnički dom je vanjske osobe angažirao za obavljanje poslova vozača (4.000 KM), poslova uređenja i ažuriranja web-stranice i obavijanje drugih IT poslova (2.640 KM), poslova izrade tabelarnih pregleda materijalnih troškova za Zastupnički dom, za kreiranje i popunjavanje tabela primanja zaposlenih i zastupnika.

Pročitajte još

Angažiralo se i za kreiranje tabela isplata stručnim suradnicima i provjeru uplaćenih poreza na ime isplaćenih naknada, sravnjivanje knjigovodstvenih kartica i pripremne radnje za izradu završnog računa Zastupničkog doma (1.200 KM), za obavljanje poslova certificiranog računovođe, za pregled i ovjeru pečatom certificiranog računovođe završnog financijskog izvještaja za 2018. godinu.

Vanjski suradnici radili su na izradi i ovjeri konsolidiranog financijskog izvještaja za 2018. godinu (800 KM; za Zastupnički dom, Dom naroda i Zajedničku službu Parlamenta FBiH); za stručno-operativne poslove za rad u radnim tijelima Zastupničkog doma Parlamenta FBiH (5.340 KM), administrativno-tehničke poslove suradnika koordinatora za implementaciju FUK-a.

Angažirane osobe obavile su stručno-operativne poslove za rad u radnim tijelima (3.600 KM), poslove analize i evidencije provedbe presuda Ustavnog suda BiH, Ustavnog suda FBiH; normativno-pravne poslove analize i evidencije usuglašenosti propisa usvojenih u Parlamentu FBiH sa EU propisima, te za stručno-operativne poslove za rad u radnim tijelima Zastupničkog doma Parlamenta FBiH (3.600 KM).

Upravo zbog osobe s kojom je 26. veljače 2020. godine zaključen ugovor o djelu, šef računovodstva nije potpisao Godišnji računovodstveni izvještaj za 2019. godinu. Prema izjavi šefa računovodstva revizorima, on nije potpisao Godišnje izvještaje zbog neobnovljene licence za računovođu.

 

''Pošto poslovi predstavljaju redovite poslove zaposlenika Stručne službe Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, ne može se potvrditi opravdanost angažiranje vanjskih suradnika za njihovo obavijanje, kao ni osnovanost i opravdanost isplaćenih naknada'', stav je revizora.

Revizori su izdali i preporuku da se ugovori o djelu zaključuju samo za poslove koji se obavijaju jednokratno i koji traju određeno vrijeme, sa jasno definiranim predmetom za koji se angažiraju i rokom za izvršenja tih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close