Avaz posjeduje dokumente

Politika cijepljenja - Na osnovu čega su pozvani Bakirova sestra i zet?

"Avaz" je u posjedu dokumenta s radnog sastanka sudionika procesa imunizacije za građane Kantona Sarajevo koji je održan 8. svibnja i gdje je jasno naznačeno tko se može cijepiti u Zetri cjepivima koje do BiH dolaze sadakom i na kapaljku.
Vijesti / Politika | 25. 05. 2021. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sestra i zet lidera SDA, Bakira Izetbegovića, Sabina i Mirsad Berberović cijepljeni su u Zetri 12. svibnja, kao i general Fikret Prevljak, kandidat SDA za načelnika Ilidže te predsjednik Kantonalnog odbora ove stranke.

Sabina ima 67 godina, Mirsad 65, a Prevljak 60. Prema utvrđenom Planu i protokolu Zavoda za javno zdravstvo KS taj dan u Zetri su mogli biti cijepljeni samo građani stariji od 75 godina, te hemodijalizni pacijenti, pacijenti sa peritonealnealom dijalizom, transplantirani, odrasli pacijenti s Down sindromom, kronični pacijenti i populacione grupe koje boluju od rijetkih bolesti.

"Avaz" je u posjedu dokumenta s radnog sastanka sudionika procesa imunizacije za građane Kantona Sarajevo koji je održan 8. svibnja i gdje je jasno naznačeno tko se može cijepiti u Zetri cjepivima koje do BiH dolaze sadakom i na kapaljku.

Foto: Avaz.ba / Dokument o tome ko je trebao dobiti cjepivo 12. svibnja

Postavlja se pitanje na osnovu čega su Bakirova sestra i zet uopće dobili poziv za cijepljenje te se imunizirali prije mnogih starijih, nemoćnih i bolesnih.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić jučer je naveo da se radi o amoralnom i licemjernom činu.

Kazao je da će se sve detaljno provjeriti i da će imena onih koji su se na amoralan način cijepili biti javno objavljena.

Kako je rekao, ne želi trošiti riječi na priopćenje Kantonalnog odbora SDA.

''Na njihove objave se ne osvrćem. To nisu objave to su salve uvreda ljudi uhvaćenih u laži i lopovluku. Firma koja poziva na cijepljenje je "Medit", provjerite čija je, naravno SDA. Dakle, objava koju sam pročitao na Faktoru govori sve o njima'', naveo je Vranić reagirajući na priopćenje Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Inače, KO SDA je u priopćenju poslao fotografiju  na kojoj se vidi da je Sabina Berberović dobila poziv za cijepljenje od ZZO KS, napadajući Fahrudina Radončića i ''njegov Avaz koji proizvode laži o obitelji Alije Izetbegovića čak i od RTRS-a ili srbijanskih tabloida'', U priopćenju su okrivili Harisa Vranića za skandalozno cijepljenje u KS, tražeći od njega da se ispriča građanima Sarajeva i odstupi s funkcije.

Favoriziranje svojih prijatelja, iznošenje cjepiva na stražnje izlaze povlaštenim i VIP osobama povezanim sa aktualnom vlašću u Sarajevu, samo su dio problema nepravedne raspodjele cjepiva u Kantonu Sarajevo. U isto vrijeme, starije građane koji satima na kiši stoje u redu za cjepivo i po tri puta vraćaju sa Zetre, među njima nažalost i onkološke pacijente'', navodi se u priopćenju SDA

Kopirati
Drag cursor here to close