Preko reda

Utvrđuju se nepravilnosti cijepljenja u Zetri

Vijesti / Flash | 22. 05. 2021. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Provjerom protokola cijepljenja u Zetri utvrđene su zloupotrebe, a odgovorni su prijavljeni nadležnim direktorima ustanova u kojima su zaposleni, izjavio je jutros ministar zdravstva KS Haris Vranić.

Kako je rekao, vršeno je cijepljenje osoba mimo protokola vakcinacije na dva punkta u Zetri.

Ademir Spahić, koordinator svih aktivnosti između javnih zdravstvenih ustanova u KS u pandemiji COVID-19, kazao je za N1 da su jučer imali sastanak i upućeno je prema v.d. direktorici JU Dom zdravlja KS Ameli Kečo da obavi razgovor s uposlenikom koji je to uradio, te da vidi koji su motivi.

“Sve što bude dalje, u smislu nepravilnosti, mi ćemo poduzeti ono što nam zakon dozvoljava, a to je da uputimo prema nadređenim od tih uposlenika koji su napravili eventualne nepravilnosti”, rekao je Spahić.

Kroz dvoranu Zetra, dodao je, prošlo je 20.000 ljudi.

“Točno ne mogu reći kako se dogodilo. Sva saznanja koja budemo imali, kako je došlo do toga, bit ćete pravovremeno informirani. Ne znam da li ima tu elemenata kaznene odgovornosti. Sve što bude u zakonskom okviru tako će se postupiti”, ponovio je Spahić.

Podsjetimo, Vranić je jutros kazao da su dvije uposlenice JU Doma zdravlja KS cijepile širu obitelj jedne uposlenice JU Zavoda za javno zdravstvo KS kao i dvoje građana koji nisu u sustavu zdravstvenog osiguranja KS.

Kopirati
Drag cursor here to close