BOSS

Političkim skupovima se krše epidemiološke i zdravstvene mjere

Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, predviđena je kazna zatvora do jedne godine, te su nadležna kantonalna tužiteljstva dužna krivično procesuirati predsjednike nemoralnih političkih stranaka ...
Vijesti / Politika | 19. 10. 2020. u 02:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Bosanske stranke (BOSS), Muamer Dedić priopćenjem za javnost oglasio se ''u povodu nemoralnih političkih skupova na kojima se krše odluke o zabrani okupljanja uz ugrožavanje sigurnosti svih građana u državi''.

''Ne smije se tolerirati šutnja nadležnih državnih organa na održavanje nemoralnih političkih skupova na kojima se, putem plaćenih pristalica koji se dovoze autobusima i iz drugih gradova, krše epidemiološke i zdravstvene mjere o zabrani okupljanja više od 50 osoba u zatvorenom prostoru, uz ignoriranje ugrožavanja sigurnosti svih građana u općinama i gradovima od strane nadležnih inspekcijskih i policijskih organa'', upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Nedopustivo je dozvoljavanje ostvarivanja nemoralnih predizbornih interesa vladajućih stranaka na račun ugrožavanja zdravstvene sigurnosti građana i mogućeg potpunog kolapsa države, jer može doći do ponovnog zatvaranja poslovnih i javnih objekata, uvođenja zabrane kretanja, policijskog sata i stavljanja države na crnu listu od strane međunarodne zajednice.

''Krivičnim zakonom FBiH, članom 225. Prenošenje zarazne bolesti i članom 226. Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, predviđena je kazna zatvora do jedne godine, te su nadležna kantonalna tužiteljstva dužna krivično procesuirati predsjednike nemoralnih političkih stranaka i druge osobe koje su organizirale ili budu organizirale zabranjene skupove, ali i kantonalne inspektore i predstavnike nadležnog MUP-a zbog krivičnog djela iz člana 383. Zloupotreba položaja ili ovlaštenja i člana 387. Nesavjestan rad u službi, a zbog propuštanja zabrane održavanja ili prekidanja skupova'', rekao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Kopirati
Drag cursor here to close