Gluhi telefoni

Političari bi dizali vojsku za rat a pet dana joj treba da odgovori na poziv upomoć

Iz Konjica kažu kako ''ne mogu reći ni da su odbijeni, samo da je zahtjev u razmatranju''.
Vijesti / Politika | 10. 11. 2021. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konjic se, kako-tako, snašao jer se nije mogao čekati odgovor Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koje ''šute'' već pet dana.

Naime, kako nam je potvrđeno iz Civilne zaštite HNŽ-a, ''iz Općine Konjic su u petak (5. studenog, op.a.) preko Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije uputili zahtjev za pomoć u raščišćavanju prometnica''.

''Zahtjev je podrazumijevala pomoć u strojevima koji mogu pomoći u raščišćavanju prometnica taj njihov zahtjev je u subotu 6. studenog dopunjen oprema riječima ljudi iz Operativnog centra Konjic, zahtjev je još uvijek u razmatranju i još uvijek nisu dobili nikakav odgovor'', rečeno nam je iz Civilne zaštite HNŽ-a.

Istaknuli su kako ''ne mogu reći ni da su odbijeni, samo da je zahtjev u razmatranju''.

I dok se spremnost bh. vojske na obranu od sebe samih razvlači u političkim razmiricama i dok se priča o snagama, količini oružja i zauzimanju strana, bh. vojsku nema tko poslati s nekoliko bagera da spasi stanovništvo od ''prirodnog neprijatelja''.

A koplje se prelomilo u Predsjedništvu BiH koje može odlučiti o tome hoće li se vojska dignuti na noge. Natezalo se u Predsjedništvu s helikopterom za gašenje požara u Hercegovini kad je Milorad Dodik odbijao poslati pomoć. Sada mu, kako navode neki analitičari, vraća Željko Komšić sazivajući sjednicu dok je Dodik na putu osuđujući pomoć Konjicu na propast.

Sve, valjda, kako bi se prstom upiralo u protivnika. Narod je ionako navikao da čeka.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close