Poplave

Konjic još čeka na pomoć Oružanih snaga, Jablanica 'prohodna'

Tijekom jučerašnjeg dana u suradnji općina Konjic i Kalinovnik angažiran je stroj komunalnog poduzeća Kalinovnik na pročišćavanju putne komunikacije prema naselju Hotovlje.
Vijesti / Flash | 09. 11. 2021. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek nema odobrenja zahtjeva od strane Predsjedništva BiH za angažman Oružanih snaga BiH na području MZ Bjelimići i MZ Glavatičevo, navode u Civilnoj zaštiti Hercegovačko - neretvanske županije.

Tijekom jučerašnjeg dana u suradnji općina Konjic i Kalinovnik angažiran je stroj komunalnog poduzeća Kalinovnik na pročišćavanju putne komunikacije prema naselju Hotovlje. Aktivnosti se nastavljaju danas.

Problemi s električnom energijom

Tijekom jučerašnjeg dana uposlenici JP Elektroprivrede BiH otklonili problem opskrbe električnom energijom za naselja Hotovlje, Luko, Brda i Polje prema Ljutoj. Mještani ovih naselja proteklu noć su imali električnu energiju. Rješavanje problema na dalekovodu prema naseljima Zelomići i Ljuta, nastavlja se danas.

Na području MZ Bjelimići, prema Zelomićima, angažirani su strojevi na saniranju posljedica klizišta, odrona i bujica. Uslijed odrona i klizišta u prekidu je putna komunikacija prema Donjoj Ljubuči.

U naselju Radešine, uslijed obilnih padalina, došlo je do urušavanja i propadanja pristupnog puta za stambeni objekt.

U MZ Neretvica došlo je do oštećenja i urušavanja dijela putne komunikacije Nevizdraci – Bolobani. Na tom dijelu promet se odvija otežano. Također, došlo je do prekida putne komunikacije na lokalnom putu Obri – Gorica, kao i prema naselju Koto.

Na regionalnom putu R-436 Borci – Kalinovik, na lokaciji Dindol, blokada puta ostaje do daljnjeg.

Još uvijek nema odobrenja zahtijeva od strane Predsjedništva BiH za angažman OS BiH na području MZ Bjelimići i MZ Glavatičevo.

Jablanica prohodna

Preporučuje se stanovništvu prokuhavanje vode za piće.

Sve putne komunikacije na području općine Jablanica su prohodne, preporučuje se oprezna vožnja zbog cestovnih odrona.

Podsjećamo, danas će u Bosni i Hercegovini veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme. Lokalno, može padati slaba kiša prije podne. Od poslijepodnevnih sati, postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, jugu zemlje do 19°C.

Kopirati
Drag cursor here to close