Anonimno

Policajci podnijeli krivičnu prijavu protiv ministra Bevande?

Kako je navedeno u pismu upućenom portalu Bljesak.info, prijava je podnesena jer je nezakonito primao plaću po osnovu kolektivnog ugovora…
Vijesti / Politika | 16. 03. 2021. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa nezadovoljnih policijskih službenika u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije podnijela je krivičnu prijavu protiv ministra Slađana Bevande.

Kako je navedeno u pismu upućenom portalu Bljesak.info, prijava je podnesena jer je nezakonito primao plaću po osnovu kolektivnog ugovora između Vlade HNŽ-a i Sindikata policije.

''Nagomilani problemi u MUP-u se već godinama ne rješavaju počevši od pojačanja u ljudstvu gdje u ovom momentu nedostaje preko 300 policijskih službenika, već dugu niz godina policijski službenici nemaju mogućnosti napredovanja iako su do sada trebali napredovati i za 2-3 čina. Za većinu problema krivimo ministra koji svojim neradom ne želi da se uhvati u koštac s problemima i da pomogne rješavanju istih'', navodi se u pismu.

Dodaje se kako vlada veliko nezadovoljstvo zbog ''neisplaćenih isplata pravomoćnih sudskih presuda vezano za potraživanja iz radnog odnosa što se konstantno odlaže gdje pojedini policijski službenici i ne dočekaju isplatu tužbi''.

''Dok s druge strane ministar krši zakone i druge propise dajući sebi puno veća novčana primanja od onih koja mu u stvarnosti i pripadaju. Prema dosadašnjih saznanjima Federalno tužilaštvo je pokrenulo istragu po našoj prijavi'', navodi se u pismu koje, kako se navodi, ''u strahu od odmazde'', kao i krivičnu prijavu, dostavljaju anonimno.

U prijavi upućenoj još u veljači Federalnom tužiteljstvu i Tužiteljstvu HNŽ-a navodi se kako je Bevanda od 1. siječnja 2019. godine ''svjesno i voljno potpisivao obračun plaće i primao plaću kao zaposlenik MUP-a HNŽ-a po osnovu kolektivnog ugovora između Vlade HNŽ-a i Sindikata policije HNŽ-a iako je znao da kao nositelj izvršne dužnosti u institucijama vlasti kantona svoja prava te i pravo na plaću i naknade ostvaruje u skladu sa Zakonom o pravima izabranih dužnosnika i nositelja izvršnih dužnosti u institucijama vlasti po kojem je i primao plaću od kada se nalazi na dužnosti ministra od travnja 2014. godine''.

U prijavi se tvrdi kako je Bevanda ''izdejstvovao sebi znatno veću plaću u odnosu na pozicije iste razine u kantonu te pribavio sebi protupravnu imovinsku korist koja prelazi 10.000 KM''.

Ministar Bevanda za Bljesak.info nije želio komentirati ovu informaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close