Lukač popustio

Policajce će se ipak moći fotografirati

Lukač je i tijekom obraćanja parlamentu dodao da namjera MUP-a RS nije bila da bilo koga spriječi, a posebno ne novinare, da rade svoj posao...
Vijesti / Politika | 24. 04. 2019. u 12:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač potvrdio je kako će biti povučena odredba koja se odnosila na zabranu fotografiranja policajaca.

Za medije, nevladine organizacije i opoziciju bio je sporan taj član izmjena zakona, kojim se kao prekršaj javnog reda i mira predviđa ''neovlašteno fotografiranje ili snimanje kojim se ometa službenik dok vrši svoje dužnosti''.

Iz Delegacije Europske unije i Ureda specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini su ranije izrazili zabrinutost da bi Nacrt izmjena i dopuna Zakona o javnom redu i miru RS, ukoliko bude usvojen, negativno utjecao na ostvarivanje osnovnih sloboda u RS-u, posebno slobode izražavanja i slobode okupljanja.

Lukač je i tijekom današnjeg obraćanja parlamentu dodao da namjera MUP-a RS nije bila da bilo koga spriječi, a posebno ne novinare, da rade svoj posao, a sa šefovima zastupničkih klubova u Narodnoj skupštini došli su, kaže, do zaključka da spomenuta norma nije nužna u zakonu.

Entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač prethodno je na zatvorenoj sjednici podno informaciju o dosadašnjoj istrazi o ubojstvima u Laktašima i Prijedoru.

Kopirati
Drag cursor here to close