RS

Lukač smijenio nekoliko načelnika policije

Lukač je smijenio Darka Ilića, načelnika Uprave za organizirani kriminal, Sinišu Kostreševića, načelnika Uprave kriminalističke policije, Nedeljka Luburu, načelnika Uprave za borbu protiv terorizma.
Vijesti / Flash | 25. 01. 2019. u 22:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih  poslova Republike Srpske Dragan Lukač smijenio je načelnike skoro svih Uprava MUP RS, kao i nekoliko načelnika Policijskih uprava, potvrdio je Žurnalu dobro obaviješten izvor iz MUP RS.

Prema istom izvoru, Lukač je smijenio Darka Ilića, načelnika Uprave za organizirani kriminal, Sinišu Kostreševića, načelnika Uprave kriminalističke policije, Nedeljka Luburu, načelnika Uprave za borbu protiv terorizma.

Isti izvor navodi da su smijenjeni i Željko Spasojević, načelnik PU Banja Luka, Dmitar Vračar, načelnik PU Doboj i Žarko Laketa, načelnik PU Trebinje i dodaje da popis smijenjenih nije konačan, javlja Žurnal.info.

Izvor Žurnala nije mogao da navede koji su razlozi zbog kojih se Lukač odlučio na ovako radikalne rezove u vrhu MUP RS.

U priopćenju iz MUP-a Republike Srpske navodi se da su promjene izvršene u Upravi policije, Upravi kriminalističke policije, Upravi za organizirani i teški kriminalitet, Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Upravi za policijsku podršku i Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu.

Promjene su izvršene i u policijskim upravama Banjaluka, Prijedor, Doboj, Gradiška i Trebinje, navodi se u priopćenju iz MUP-a Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close