Sukob interesa

Pojedini ministri i zamjenici u Vijeću ministara sjede na dvije fotelje

I Bošnjak i Jurišić, sudeći prema dostupnim informacijama, sjede na dvije fotelje - i u Vijeću ministara i kod prethodnih poslodavaca.
Vijesti / Politika | 26. 01. 2023. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MCP.ba / Dubravka Bošnjak

Pojedini ministri i zamjenici ministara koji su preuzeli mandate u Vijeću ministara i dalje se vode na funkcijama koje su obnašali prije preuzimanja dužnosnici.

Kod najmanje dvoje imenovanih situacija je takva da su u potencijalnom sukobu interesa.

U toj situaciji su se našli ministrica civilnih poslova Dubravka Bošnjak kao i zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić.

Agencija za bankarstvo i TV Sarajevo

Bošnjak se i dalje vodi kao zamjenica ravnatelja Agencije za bankarstvo Bosne i Hercegovine. 

Da je tomu tako potvrđuju i informacije na službenoj stranici Agencije za bankarstvo Bosne i Hercegovine, gdje se Bošnjak i dalje vodi kao zamjenica direktora ove agencije Jasmina Mahmuzića.

Kada je u pitanju Duška Jurišić, koja je preuzela mandat zamjenice ministra za ljudska prava BiH, ona se i dalje vodi kao ravnateljica TV Sarajevo.

Čak je i izvršni direktor programa i produkcije Haris Dučić kazao da nema informaciju da je Duška Jurišić podnijela ostavku na ovoj televiziji. 

I Bošnjak i Jurišić, sudeći prema dostupnim informacijama, sjede na dvije fotelje - i u Vijeću ministara i kod prethodnih poslodavaca.

Imenovano Vijeće ministara

Podsjetimo, iz Državne agencije za istrage i zaštitu i Središnjeg izbornog povjerenstva BiH dali su zeleno svjetlo za imenovanje devet državnih ministara i 10 zamjenika ministara.

Ministri u novom sazivu Vijeća ministara BiH su Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova; Zoran Tegeltija, ministar financija i trezora; Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa; Davor Bunoza, ministar pravde; Edin Forto, ministar komunikacija i prometa; Dubravka Bošnjak, ministrica civilnih poslova; Nenad Nešić, ministar sigurnosti; Zukan Helez, ministar obrane i Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice.
Zamjenici

Zamjenici ministara su Josip Brkić, zamjenik ministra vanjskih poslova, Muhamed Hasanović, zamjenik ministra finansija i trezora, Ljiljana Lovrić, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Elvir Mahmuzić, zamjenik ministra pravde, Ognjen Janjić zamjenik ministra komunikacija i prometa. Marijana Mojić trebala bi biti zamjenica ministra civilnih poslova, Ivica Bošnjak zamjenik ministra sigurnosti, Aleksandar Goganović i Slaven Galić zamjenici ministra obrane i Duška Jurišić zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Zamjenici predsjedateljice Vijeća ministara BiH su Zoran Tegeltija i Zukan Helez, ministri financija i trezora, te obrane.

 

Kopirati
Drag cursor here to close