Nevenko Herceg

Pobijeđena samovolja pojedinaca

Novi, stari predsjednik Vlade HNŽ-a rekao je kako je ovaj iskorak ''pokazatelj kako, nasuprot tendencioznosti i samovolji pojedinaca, samo kompromis i konsenzus dovedu do uspjeha''.
Vijesti / Politika | 03. 10. 2019. u 09:17 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uvjeren sam kako će i pitanje ustroja Vlade, kao i druga prijeporna pitanja od vitalnoga značaja za HNŽ, u najskorije vrijeme biti riješena'', izjavio je za Večernji list Nevenko Herceg nakon što je objavljeno da je na dogovoru o formiranju vlasti u HNŽ-u predložen da ostane na mjestu premijera.

''Dijelimo zadovoljstvo konačno postignutim dogovorom oko imenovanja rukovodstva Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije, kao i formalnoga imenovanja mandatara, premda je dogovor o mojemu imenovanju na mjesto predsjednika Vlade i u novomu sazivu još davno postignut'', rekao je Herceg.

Kaže kako je ''ovaj iskorak jasan pokazatelj kako, nasuprot blokadama, tendencioznosti i samovolji pojedinaca, samo kompromis i konsenzus oko bitnih, pa i svih drugih pitanja, uvijek dovedu do uspjeha''.

''Ovo približavanje stajališta na tragu je konačne provedbe izborne volje birača. Ističem kako županijska vlada cijelo ovo vrijeme funkcionira i unatoč ograničenjima tzv. prijelaznog razdoblja. Vlada će u ovomu sazivu do novih, nadam se skorih, dogovora oko ustroja nove, nastaviti slijediti zadani tempo i osiguravati najbolje moguće okvire za sigurnost i prosperitet naših sugrađana. Razgovor i pripravnost na dogovor ono su čemu svi trebamo težiti'', rekao je Herceg.

Podsjećamo, nakon što su pale teške riječi između kantonalnih ogranaka stranaka koje su u priopćenjima razmijenile optužbe o blokadama, dogovoreno je da da predsjedatelj Skupštine Hercegovačko–neretvanske županije bude Šerif Špago, a za zamjenika predsjedatelja Skupštine HNŽ-a izabran je Tomislav Martinović.

Preokret je to u zamrznutim odnosima nakon što su čelnici SDA i HDZ-a, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, održali sastanak u Sarajevu s kojeg su poručili kako će biti potrebno pronaći novog partnera.

I Čović je u srijedu u Širokom Brijegu rekao kako ''razgovori koji se vode posljednjih dana ukazuju da će biti nađen kompromis da profunkcionira Vijeće ministara, a time i Parlamentarna skupština BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close