Formiranje vlasti

Pao je dogovor u HNŽ-u!

Na prijedlog HDZ HNŽ-a, predsjedavajući Skupštine je imenovao Nevenka Hercega kao kandidata za mjesto premijera HNŽ
Vijesti / Politika | 02. 10. 2019. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko – neretvanske županije izabran je Šerif Špago, a za zamjenika predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a izabran je Tomislav Martinović, priopćeno je u srijedu iz Skupštine HNŽ-a.

Na prijedlog HDZ HNŽ-a, predsjedavajući Skupštine je imenovao Nevenka Hercega kao kandidata za mjesto premijera HNŽ, potvrđeno je nakon sastanka kojeg su u Skupštini HNK održali zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović i Šerif Špago.

Inače, posljednjih dana SDA i HDZ BiH u ovoj županiji razmijenili su niz optužbi.

Foto: Bljesak.info / Predsjednik Skupštine HNŽ Šerif Špago

SDA je optužila HDZ BiH za manipulaciju te da se krizi ne nazire kraj.

''Umjesto da ukazano povjerenje građana usmjere na realizaciju pozitivnih projekata, HDZ BiH preko resornog ministra Gorana Opsenice vodi višemjesečnu kampanju koja u osnovi ima za cilj destabilizaciju rada Kantonalne bolnice dr.Safet Mujić u Mostaru i Opće bolnice u Konjicu. Zbog uskraćivanja suglasnosti za konačno imenovanje direktora navedenih medicinskih ustanova u Mostaru i Konjicu, kreditori iz Fonda za razvoj Saudijske Arabije izrazili su zabrinutost za realizaciju već odobrenog kredita'', navodi ovaj ogranak SDA.

HDZ je odgovorio kako ''kadrovi SDA u HNŽ-u, ne samo da su blokadama ugrozili normalno funkcioniranje Županije nego su doveli u pitanje projekte kao što je izgradnja Klinike za dječje bolesti SKB Mostar''.

Foto: Bljesak.info / Izjava Tomislava Martinovića

HDZ HNŽ-a navodi kako je ''malen izborni kapacitet SDA u ovoj županiji, a podugačak popis pitanja koje blokiraju već duže vrijeme''.

''Prisjetimo se još uvijek aktualne blokade Skupštine županije, blokade u imenovanju ravnatelja policije MUP HNŽ, ucjene oko imenovanja pojedinih čelnih ljudi zavoda i fondova i mnogih drugih važnih  pitanja kao što su opstrukcija u donošenju Zakona o zaštiti obitelji sa djecom, Zakona o šumama, funkcioniranje turističke djelatnosti'', priopćeno je iz HDZ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close