Obojica zadovoljni

Plenković zvao Džaferovića zbog koronavirusa

Zajednički je konstatirano da se Bosna i Hercegovina i Hrvatska za sada uspješno nose sa pandemijom
Vijesti / Politika | 21. 04. 2020. u 20:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao sa premijerom Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, priopćeno je u utorak iz Predsjedništva BiH.

Premijer Plenković je nazvao predsjedavajućeg Džaferovića, a tijekom telefonskog razgovora razmijenjene su informacije o stanju u dvije države u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Zajednički je konstatirano da se Bosna i Hercegovina i Hrvatska za sada uspješno nose sa pandemijom. Premijer Plenković iskazao je spremnost Hrvatske da, ukoliko to bude potrebno, pruži podršku Bosni i Hercegovini u medicinskoj opremi.

Predsjedavajući Džaferović i premijer Plenković su obavili i konsultacije o predstojećem samitu Europska unija – Zapadni Balkan, koji je zakazan za 6. svibnja u Zagrebu. Razmijenjena su mišljenja o modalitetima organiziranja sastanka, s obzirom na pandemiju.

Predsjedavajući Džaferović je izrazio očekivanja da Bosna i Hercegovina što prije dobije kandidatski status i intenzivira integracijske aktivnosti. U tome će, kako je naglasio premijer Plenković, imati punu podršku Hrvatske.

Sugovornici su se suglasili da su dobri bilateralni odnosi dviju država od iznimne važnosti.

Predsjedavajući Džaferović je posebno naglasio nužnost da se sva otvorena pitanja rješavaju dijalogom i u skladu sa međunarodnim pravom, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close