Obljetnica

Džaferović i Komšić obilježili i čestitali Dan Armije RBiH

''Najbolje ćemo se odužiti svim pripadnicima Armije RBiH tako što ćemo se i danas zalagati za ono za što su se i oni borili, a to je cjelovita Bosna i Hercegovina, država ravnopravnih naroda i građana na svakom njenom pedlju''
Vijesti / Flash | 15. 04. 2020. u 10:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetili su jutros Memorijalni centar Kovači, te groblja Stadion, Sv. Marko i Sv. Josip povodom obilježavanja 15. travnja, Dana Armije RBiH.

Džaferović je građanima BiH čestitao 28. obljetnicu formiranja Armije RBiH, podsjetivši da je ona nastala u najtežem razdoblju ove zemlje.

''Ona je predstavljala izraz težnji naroda za očuvanje neovisne Bosne i Hercegovine i njegovih težnji za slobodom. Armija RBiH je bila jedina legalna vojna sila u BiH u vremenu agresije i časno je branila i obranila međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu i omogućila zaključivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma'' - naveo je Džaferović.

Dodao je da se danas sjećamo najboljih među nama, onih koji su položili svoje živote za slobodu u kojoj mi živimo.

Foto: Fena / Džaferović i Komšić obilježili i čestitali Dan Armije RBiH

''Najbolje ćemo se odužiti svim pripadnicima Armije RBiH tako što ćemo se i danas zalagati za ono za što su se i oni borili, a to je cjelovita Bosna i Hercegovina, država ravnopravnih naroda i građana na svakom njenom pedlju'' - istaknuo je Džaferović.

Poručio je da nastavljamo s tom borbom i da se svi trebamo potruditi da postojeće oblike diskriminacije zauvjek eliminiramo iz BiH.

Komšić je naglasio da želi iskoristiti priliku da se i u ovim teškim danima za BiH i cijeli svijet sjetimo svih onih koji su poginuli za Bosnu i Hercegovinu.

''Također, želim da svima koji do toga drže, a puno nas je koji do toga držimo i koji smo bili u Armiji RBiH, čestitam Dan Armije'' - kazao je Komšić.

Naglasio je da imamo razloga da budemo ponosni na izbor koji smo napravili tih godina koje su bile presudne za Bosnu i Hercegovinu i da ne smijemo dopustiti da to bude zaboravljeno, pogotovo žrtve onih ljudi koji su pali za slobodu Bosne i Hercegovine.

Foto: Fena / Džaferović i Komšić obilježili i čestitali Dan Armije RBiH
Kopirati
Drag cursor here to close