Ministar gospodarstva i održivog razvoj

Plenković smijenio ministra Davora Filipovića

Iz USKOK-a su kratko poručili da istražuju Filipovićevog savjetnika Juricu Lovrinčevića, i to nakon što je Nacional USKOK-u dostavio snimke i dokumentaciju koja im je bila na raspolaganju.
Vijesti / Politika | 12. 12. 2023. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Nacional objavio da je posebni savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića nudio lokalnoj televiziji Mreži TV zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, premijer Andrej Plenković je reagirao i smijenio ga. Time automatski i njegov posebni savjetnik Jurica Lovrinčević napušta tu poziciju.

Iz Vlade je potvrđeno da su Davor Filipović i Jurica Lovrinčević smijenjeni!

Ministar gospodarstva

"Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je potpisao Rješenje o razrješenju ministra gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Davora Filipovića. Time ujedno Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra.

Također, danas je održana 270. (telefonska) sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je Jurica Lovrinčević razriješen svih dužnosti na koje ga je imenovala Vlada: dužnosti člana Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske i dužnosti člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je stavljena izvan snage Odluka o ovlasti za zastupanje Vlade u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije", priopćeno je iz vlade.

Uskok provodi izvide

Iz USKOK-a su kratko poručili da istražuju Filipovićevog savjetnika Juricu Lovrinčevića, i to nakon što je Nacional USKOK-u dostavio snimke i dokumentaciju koja im je bila na raspolaganju, prenosi N1.

"Povodom brojnih novinskih upita vezanih za postupanje na temelju teksta objavljenog u današnjem Nacionalu, u kojem su iznesene sumnje na počinjenje koruptivnih kaznenih djela, potvrđujemo provođenje izvida u predmetnom slučaju.

USKOK će nakon pribavljanja potrebnih podataka i razmatranja svih relevantnih okolnosti, pravovremeno obavijestiti javnost o daljnjem postupanju", priopćio je USKOK.

Kopirati
Drag cursor here to close