Nastavak prepucavanja

Plenković o Milanoviću: Odvratio je Bošnjake s kojima smo se trebali dogovoriti

Novinari su ga pitali za izjavu predsjednika Zorana Milanovića da Vlada ne čini dovoljno o BiH.
Vijesti / Politika | 08. 06. 2022. u 19:23 Jutarnji.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a. Rekao je da se razgovaralo o političkim aktivnostima, rastu cijena i smanjenju udara na građane, sadržaju Općeg sabora.

Novinari su ga pitali za izjavu predsjednika Zorana Milanovića da Vlada ne čini dovoljno o BiH.

''Ne znam što je on govorio, nastavlja se tirada relativiziranja u Ukrajini. On već pola godine iše zastupa stavove Moskve, nego Hrvatske. To je sramota. Njegove komentare stavljam u taj koš. Mi smo konzistentni, on relativizira agresiju, da treba pustiti Rusiju da radi što hoće. To je jedna velika sramota koja traje već nekoliko mjeseci''.

''Prvi koji se usprotivio sankcijama protiv Marinka Čavare je ministar Grlić Radman. I to nekoliko sati prije nego se javio ovaj moskovski čovjek. No ta vijest nije bila baš prenošena, to je katastrofalno loše, ali to nije odgovornost ministra i Vlade, nego onih koji ju nisu prenijeli'', rekao je Plenković.

Novinari su ga pitali i što se treba dogoditi da on i Milanović sjednu i krenu rješavati problem BiH.

''Ne znam koji su njegovi stavovi, ali što se tiče njenih stavova o Rusiji i Ukrajini, tu se ne slažemo ni ministra. On je tri mjeseca ignorirao moj poziv da se nađemo i razgovaramo o temi koja je globalno najvažnija. Što se tiče BiH, naš doprinos zaštiti prava Hrvata je cijelo vrijeme visoki angažman, a njegov pristup je pasivnost i vrijeđanje svih partnera koji nam mogu pomoći. Uključujući i bošnjačke predstavnike. Sve što je on napravio je odvratio Bošnjake s kojima smo se trebali dogovoriti. Nije mi poznato da je stekao ikakvog saveznika. Vidio sam samo agresivnog čovjeka koji neprimjerenu političku komunikaciju koju koristi interno, projicira eksterno i šteti reputacijski i Hrvatskoj, i Hrvatima u BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close