O izraelskom sukobu

Plenković o Milanovićevim izjavama: To je na njegovu sramotu

"Stavljanja zastave Izraela na Ministarstvo vanjskih poslova bila je gesta podrške".
Vijesti / Politika | 13. 10. 2023. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je u petak na svečanom otvorenju Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Zaboku. Nakon toga se obratio medijima.

Andrej Plenković čestitao je na početku županu Kolaru, ministru Fuchsu i ministrici Brnjac kao i drugima.

Prvo je upitan o postavljanju izraelske zastave na Ministarstvo vanjskih poslova, što je kritizirao predsjednik Zoran Milanović, kao i o Milanovićevoj izjavi da je izgubio simpatije za Izrael.

"Stavljanja zastave Izraela na Ministarstvo vanjskih poslova bila je gesta podrške. To je bio unaprijed pripremljeni teroristički napad, poginulo je više od 1300 Izraelaca i ovakva gesta je po mišljenju vlade ispravna. Ideja je da zastava bude tjedan dana, to rade i druge zemlje".

"Ne vidim zašto daje ovakve izjave, brojne su već reakcije i ponovno se dovodimo u situaciju gdje umjesto da pazi što kaže i da je kao vlada osudio napade Hamasa i da Izrael ima pravo na samoobranu, s tim bi bilo sve ok. A reći da je kod njega nestalo simpatije za Izrael, nepotrebno je gdje opet ulazimo u vanjskopolitičke raskorake. Potpuno nepotrebno", rekao je Plenković, prenosi N1.

"Neću zaoštravati, sve vanjskopolitičke odluke ionako donosi vlada. Što se tiče saborske oporbe, onda me ne čudi, to su ljudi koji igraju političku igru i ne misle o međunarodnom položaju Hrvatske pa njihove stavove nisam imao vremena vidjeti, ali me ne čudi da je to netko od onih 54 koji nisu glasali za sudjelovanje Hrvatske u obuci Ukrajinaca", dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close