Izbori 2022.

Plenković čestitao Čoviću i Krišto

Također, Plenković je komentirao i odluku Christiana Schmidta o nametanju izmjena Izbornog zakona.
Vijesti / Politika | 02. 10. 2022. u 22:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Upravo sam razgovarao s Draganom Čovićem i čestitao mu na izbornim rezultatima! HDZ BiH i kandidati HNS-a BiH, kao i Borjana Krišto dobili su uvjerljivu podršku hrvatskih birača u BiH'', kazao je premijer Republike Hrvatske, Andrej Plenković, na svom službenom Twitter profilu.

Također, Plenković je komentirao i odluku Christiana Schmidta o nametanju izmjena Izbornog zakona.

''Pozdravljamo intervenciju visokog predstavnika Christiana Schmidta u Ustav Federacije BiH i Izborni zakon. U tome smo ga cijelo vrijeme podržavali nakon što nisu uspjeli pregovori političkih aktera u BiH te smo vodili razgovore sa svim zemljama''.

''Izmjene osiguravaju politički opstanak Hrvata i pridonose ostvarivanju legitimne zastupljenosti u Domu naroda i Vladi Federacije BiH'', dodao je Plenković.

Dodaje kako je ''poslije izbora potrebno da politički akteri nastave razgovore kako bi se osigurala ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda i u Predsjedništvu''.

''Ponovno svjedočimo tome da su Bošnjaci preglasali Hrvate, što narušava funkcionalnost BiH i skladne odnose konstitutivnih naroda'', zaključio je Plenković.

Kopirati
Drag cursor here to close