VOLontIraMO

Petnaest godina djelovanja - Narko ne

Svima za primjer nam može poslužiti NARKO-NE. Kako? Sanjajmo snove, imajmo viziju, postavljajmo sebi ciljeve i radimo na njihovom ostvarivanju.
Vijesti / Politika | 09. 12. 2017. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu, u Meeting Point-u obilježeno je 15 godina djelovanja Udruge za prevenciju ovisnosti NARKO-NE. Također, simbolično su obilježeni jubileji Intercity teatar projekta gdje su volonteri i volonterke perfomansom oduševili publiku i Preventeena čiji je razvoj prikazan u kratkom, emotivnom filmu kojeg su akteri dopisnici i dopisnice sa svojim urednicima i urednicama.

Današnji dan će pamtiti po trenucima koji su bili isprepleteni ljubavlju prema volontiranju, prijateljstvima i divnim sjećanjima koja su dio svih njih.

Te emocijekod njih je probudio održan program povodom rođendana NARKO-NE-a. Posebnu pozornost privukao je govor izvršnog direktora Udruge, Amira Hasanovića, u kojem je prisutnima poslao vrlo važnu i mudru poruku:

''Svima za primjer nam može poslužiti NARKO-NE. Kako? Sanjajmo snove, imajmo viziju, postavljajmo sebi ciljeve i radimo na njihovom ostvarivanju.

  /  Kraj programa je završio podjelom certifikata za 125 volontera

Ako plan ne djeluje, mijenjajmo ga, ali nikad ciljeve. Mi jednostavno moramo nastaviti naš put, zbog mladih koji su ovdje s nama, ali i novih generacija koje dolaze. Ja vjerujem da će doći period kada će ovo društvo ubirati plodove rada i investiranja u populaciju mladih. Moramo biti istrajni na tom putu.

Sve ove godine kontinuiranog rada su pokazatelj koliko snažna može biti jedna ideja koja je usmjerena na opće dobro i zdravlje društva. Posebnu težinu nosi činjenica da je organizacija uvijek ostala vjerna svojoj misiji: rad na prevenciji ovisnosti i unaprjeđenu zdravlja. NARKO-NE od 2002. teži dati skromni doprinos izgradnji zdravog bosanskohercegovačkog društva u kojem se djeca i mladi mogu, znaju i žele uspješno nositi sa izazovima odrastanja, ali i sami aktivno djeluju i u svojim zajednicama, na izgradnji boljeg i kvalitetnijeg života''.

  / Obilježeno je 15 godina djelovanja Udruge za prevenciju ovisnosti NARKO-NE

Preko 2000 volontera i volonterki dosada je sudjelovalo u nekom od projekata ili programa najmanje jednu godinu, a mnogi zbog ljubavi prema onome što rade i samom volontiranju ostaju aktivni volonteri i volonterke po nekoliko godina. Stoga i moto današnje proslave jeste bio VOLontIraMO. Kraj programa je završio podjelom certifikata za 125 volontera i volonterki koji su sudjelovali u nekim od projekata u 2016/2017. godini.

Druženje se nastavilo uz zakusku i rođendanske kolačiće gdje su prisutni kroz smijeh i emocije razgovarali o dosadašnjem radu i idejama koje bi se mogle realizirati. Nakon petnaest godina rada NARKO-NE je već dovoljno zrela organizacija da je svjesna problema koji se iz dana u dan pojavljuju u bosanskohercegovačkom društvu, dovoljno iskusna da zna kako poteškoće pretvoriti u mogućnosti, ali i dovoljno mlada i optimistična da uvijek pred sebe postavlja nove ciljeve i kreira planove.

  / Druženje se nastavilo uz zakusku i rođendanske kolačiće

Stoga u narednom periodu NARKO-NE nastavlja još intenzivnije raditi na profesionalizaciji pristupa prevenciji ovisnosti i unapređenju zdravlja u BiH kroz razvoj istraživanja, povezivanje vladinih i nevladinih organizacija, unapređivanje znanja te kreiranje novih metoda.

  / Svima za primjer nam može poslužiti NARKO-NE. Kako? Sanjajmo snove. 
Kopirati
Drag cursor here to close