129 potpisnika

Peticija za Dodika: "Svojim ugledom i rječju dajemo mu javnu podršku"

Peticija je pokrenuta u organizaciji info-portala "Fakti", a ona je svojevrsno "upozorenje da nitko ne smije mijenjati izborne rezultate"
Vijesti / Politika | 20. 10. 2022. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Brojni intelektualci u Srbiji i Srpskoj, ali i u inozemstvu potpisali su peticiju podrške Miloradu Dodiku i srpskom narodu Republike Srpske", piše RTRS.

Kako navode, peticija je pokrenuta u organizaciji info-portala "Fakti", a ona je svojevrsno "upozorenje da nitko ne smije mijenjati izborne rezultate". Kako navodi RTRS, peticiju je potpisalo 129 istaknutih osoba.

"Vođeni ljubavlju"

Peticiju su, između ostalih, potpisali francuski profesor geopolitike Aleksis Trud, akademici Јelena Guskova i Darko Tanasković, bivši ministri vanjskih poslova SRЈ Vladislav Јovanović i Živadin Јovanović, zatim redatelji Emir Kusturica i Predrag Gaga Antonijević, producent Maksut Maksa Ćatović, glumac Vuk Kostić te književnici Slobodan Vladušić i Vladimir Kecmanović.

Među potpisnicima su povijesti Miloš Ković, Aleksandar Raković i Čedomir Antić, profesori Bogoljub Šijaković, Slobodan Antonić, Milomir Stepić, Miloš Јovanović, Srđa Trifković, Časlav Koprivica, Srđan Perišić, zatim publicisti Aleksandar Pavić, Đorđe Vukadinović, Zoran Ćirjaković, Dragomir Anđelković, novinari Ljiljana Bogdanović i Siniša Ljepojević te ostali brojni univerzitetski profesori, književnici, liječnici specijalisti, publicisti, senatori, veleposlanici. 

"Mi dole potpisani, vođeni ljubavlju prema Republici Srpskoj i svim njenim građanima, svojim ugledom i rječju dajemo javnu podršku novoizabranom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, pobjedniku na izborima od 2. listopada 2022. godine", navedeno je u tekstu peticije.

Nedvosmislena podrška 

Potpisnici su istaknuli da daju nedvosmislenu podršku demokratski iskazanoj volji srpskog naroda u Republici Srpskoj čije pravo na slobodan izbor svojih političkih predstavnika ne smije nitko osporavati, prekrajati, mijenjati i poništavati.

"S druge strane javno osuđujemo sve pokušaje zloupotreba i nezakonitih postupanja Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, kao i podršku takvim radnjama od strane pojedinih međunarodnih aktera u BiH, s ciljem da se neupitna pobjeda Milorada Dodika ospori i time uvede Republika Srpska i srpski narod u stanje političke i ekonomske nestabilnosti", navedeno je u peticiji.

Imajući u vidu sve navedeno, potpisnici peticije daju snažnu podršku Dodiku i institucijama Republike Srpske u "obrani integriteta izbornog procesa, demokratske volje srpskog naroda i zaštite ustavnog poretka garantiranog Daytonskim mirovnim sporazumom".

Kopirati
Drag cursor here to close