Predsjednik SNSD-a

Dodik: Razmišljamo o ukidanju Vijeća naroda RS

Vijeće naroda RS "nije predviđeno Daytonskim sporazumom i plod je antipravnog nametanja rješenja jednog od bivših visokih predstavnika".
Vijesti / Politika | 18. 10. 2022. u 18:21 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni kako je Dom naroda FBiH institucija ustanovljena Daytonskim mirovnim sporazumom i kao takva dio je Ustava, a, sa druge strane, Vijeće naroda RS "nije predviđeno Daytonskim sporazumom i plod je antipravnog nametanja rješenja jednog od bivših visokih predstavnika".

Na pitanje Srne da prokomentira izjavu predsjednika SDP-a Nermina Nikšića kojom traži od Christiana Schmidta da nametne rješenja koja će, kako kaže, uravnotežiti ulogu Vijeća naroda RS-a i Doma naroda FBiH, Dodik je odgovorio sve i da je "Christian Schmidt legalno došao u BiH i da legalno obavlja funkciju visokog predstavnika za koju se lažno predstavlja, ne bi mogao intervenirati u međunarodni ugovor kakav je Daytonski sporazum."

''Ne vjerujem da Nikšić sve ovo ne zna, kao što ne vjerujem da ima netko tko bi mogao izjednačiti te dvije institucije. RS odavno razmišlja da ukine neustavno Vijeće naroda, koje se pokazalo kao kočničar napretka, a ne garant ravnopravnosti u RS-u'', ukazao je lider SNSD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close