:/

Pendarovski: Ako Putin osvoji Ukrajinu, najranjivija točka na Balkanu je Banja Luka

Vijesti / Politika | 26. 02. 2022. u 07:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ako Rusija osvoji Ukrajinu, najranjivija točka na Zapadnom Balkanu bit će Banja Luka", izjavio je predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski.

”U pogledu sigurnosnih posljedica, ukoliko [ruski predsjednik Vladimir] Putin osvoji Ukrajinu, najranjivija točka na Zapadnom Balkanu je Banja Luka”, kazao je on za televizijsku produkciju "Slobodna TV" portala Sloboden Pečat.

Rekao je da određeni broj ljudi u njegovoj zemlji simpatizira Putina te da makedonski narod gaji prijateljske osjećaje spram Rusije, radi "religije, jezika i slovenskog etnikuma".

"Ono što me zabrinjava je da se u političkom smislu etnički Makedonci okreću političkim stavovima Rusije", kazao je Pendarovski.

Kaže da je posebno zabrinjavajuće "što više od 40 posto javnosti Sjeverne Makedonije smatra da je Euroazijska unija alternativa Europskoj uniji", ali i da su "neke stranke predominantno za tu opciju, što bi moglo napraviti problem u budućim procesima".

Rukovodstvo bh. entiteta Republika Srpska, s administrativnim sjedištem u Banjoj Luci, u proteklih nekoliko godina blokira euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine te je, prema mišljenjima mnogih poznavatelja političkih prilika, Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, "najodaniji Putinov igrač na Zapadnom Balkanu", prenosi Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close