Glasovi

PDP će tražiti da se ponište izbori?!

PDP je u izbornoj noći proglasio pobjedu te krenuo u slavlje da bi potom Milorad Dodik rekao kako je on pobjednik.
Vijesti / Politika | 03. 10. 2022. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Postoji velika osnova da se izbori ponište'', poručili su iz PDP-a nakon što je Središnje izborno povjerenstvo objavilo nepotpune podatke za dužnost predsjednika Republike Srpske.

Naime, PDP je u izbornoj noći proglasio pobjedu te krenuo u slavlje da bi potom Milorad Dodik rekao kako je on pobjednik.

''Jelena Trivić je pobijedila. Mi ne odustajemo. Sve ono što smo sinoć saopštili na bazi relevantnog uzorka je točno. Razlika koja je bila preko 10.000 glasova je govorila da je pobijedila. Šta se dogodilo tijekom noći? To ćemo da ispitamo i krivičnu odgovornost u izbornoj krađi. Ta pravna borba trajat će i dalje. Zbog naroda koji je podržao Jelenu Trivić'', rekao je čelnik PDP-a Branislav Borenović.

''30.000 nevažećih listića, preko 20 prigovora smo poslali SIP-u. Nekoliko stotina primjedbi na zapisnike. Sve ćemo detaljno ispitati i na osnovu toga postoji ozbiljna osnova da se ponište izbori za Predsjednika RS u velikom broju biračkih mjesta i gradova'', dodao je Borenović.

Borenović je tvrdio da u Doboju Dodik ima veliku prednost pomoću prevara. Ukazao na primjere izborne krađe.

''Jedno biračko mjesto u Čelincu, koje smo sada našli slučajno, tamo Jelena Trivić ima nula glasova, Milorad Dodik tamo ima 235, neki no name kandidat 200'', kazao je Borenović,a Jelena Trivić je rekla kako su to ''njezini glasovi''.

 Pokazali su primjer iz rodnog sela Jelene Trivić gdje je također imala 0 glasova.

''Jako značajno je da kažemo da odustati nećemo, Jelena je pobijedila'', rekao je Borenović.

Prema 41,88 posto obrađenih biračkih mjesta, Milorad Dodik ima 242.851 glas (48,80 posto), a Jelena Trivić 212.452 (42,69 posto).

Kopirati
Drag cursor here to close