Naša stranka

Parlament pred ispitom: Hoće li Mioković dobiti ruke a dom predsjedatelja?

U studenom 2017. godine Mioković je uhićen u okviru akcije kodnog naziva "Registar"…
Vijesti / Politika | 15. 01. 2024. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka uputila je Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prijedlog za imenovanje Dragana Miokovića za predsjedatelja ovog doma.

Mioković se u javnosti i ranije spominjao kao predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH nakon što je u rujnu Mirjana Marinković Lepić je podnijela ostavku na mjesto predsjedavajuće iz zdravstvenih razloga. No, onda nikada službeno nije razriješena s te dužnosti.

Bez zasjedanja

Pozicija novog predsjedavajućeg bit će razmatrana tek nakon što Komisija za izbor i imenovanje prihvati ostavku Mirjane Marinković Lepić.

No, spomenuto povjerenstvo nije zasjedalo još od lipnja prošle godine zbog nedostatka kvoruma i političkih previranja.

Članovi iz opozicije ne dolaze na sjednice tvrdeći kako ne žele biti preglasani kad je u pitanju Marina Vukoje za suca u Ustavnom sudu BiH.

Mioković je u nedavnom gostovanju na državnoj televiziji rekao kako je Federacija motor BiH, ali je ostala zabilježena i njegova izjava o izbornom zakonu u kojoj kaže kako ''to da 'samo Hrvati treba da biraju člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda' je opcija koja ne stanuje i neće stanovati u Bosni i Hercegovini. Takvom treba učiniti i postojeću -  da ga samo Hrvati ne mogu izabrati''.

Privođenje

Mioković je na društvenoj mreži X napisao i kako ''HDZ lažnim insistiranje na izbornom zakonu sa “legitimnim predstavljanjem” koristi kao paravan za bildanje političke moći, ali i bitno osvijetljena taktika opozicije u FBiH kojom blokira rad Zastupničkog doma PFBiH''.

U studenom 2017. godine Mioković je uhićen u okviru akcije kodnog naziva "Registar" u kojoj su privedeni po nalogu Tužiteljstva BiH i Predrag Kurteš, Kemal Kačapor i Enes Maslo zbog postojanja osnova sumnje da su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko milijun KM od 2011. do 2014. godine.

Tada je priopćeno kako su osumnjičeni, ''u okviru organizirane kriminalne grupe, prethodno osmišljenim i usuglašenim zajedničkim djelovanjem, poduzeli mjere i radnje s ciljem zaključenja štetnog ugovora u vrijednosti od 2.155.000 KM za nabavku softverske i hardverske opreme radi uspostavljanja Jedinstvenog sustava središnjeg matičnog registra FBiH, s unaprijed dogovorenim dobavljačem i to provođenjem postupka pregovaranja bez objave javnog poziva''.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close