Schmidtov zakon iz 2022. godine

Prozivke na račun Dodikovog ministra: RS sprema svoj Izborni zakon, a on dao novac za izbore

Ministar financija i trezora Srđan Amidžić upravo je postupio po Schmidtovom nametnutom Zakonu , rekla je Aleksandra Pandurević
Vijesti / Politika | 03. 04. 2024. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članica Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević izjavila je danas da je ministar financija i trezora BiH Srđan Amidžić Središnjem izbornom pvojerenstvu odobrio 7,4 milijuna KM za provođenje lokalnih izbora.

''Ministar financija i trezora Srđan Amidžić upravo je postupio po Schmidtovom nametnutom Zakonu o financiranju institucija BiH i Središnjem izbornom povjerenstvu komisiji odobrio 7,4 milijuna KM za provođenje lokalnih izbora. Ovim su potvrdili i da su najobičnije laži priče o Izbornom zakonu RS i Republičkoj izbornoj komisiji'', ocijenila je Pandurević.

Utvrdila je da je instrukcija ministra Amidžića o privremenom financiranju institucija BiH za period travanj-lipanj, kojom je postupljeno po zakonu koji je nametnuo Schmidt, "potpuno ogolila sve laži SNSD-a o neprihvaćanju Schmidta i Izbornom zakonu Republike Srpske''.

Dva bisera

''Dok u Banja Luci izvode predstave i obmanjuju narod, SNSD i njihovi funkcioneri u Sarajevu revnosno provode nametnute odluke Christiana Schmidta'', kazala je Pandrurević.

Smatra da građani RS-a "zaslužuju vlast koja neće manipulirati i lagati“.

''Republika Srpska mora biti stabilna, mirna i prosperitetna. To može samo s odgovornim ljudima, a nikako sa manipulatorima koji omalovažavaju svoj narod i brinu samo o svojim milijunima''poručila je, priopćeno je iz SDS-a.

Igor Crnadak je kazao da je jučerašnji dan donio dva "bisera".

''Jučerašnji dan donio je dva 'bisera': krunski dokaz da SNSD manipulira i vara vlastiti narod i javno oglašavanje 'boga' lično'', napisao je Crnadak.

Kaže kako se SNSD-ov ministar financija potpisao Odluku o privremenom financiranju i da se u njoj ''pozvao na nametnutu odluku Christiana Schmidta iz 2022. godine''.

''Kad prevedete na srpski, Dodik i SNSD uredno, u miru i tišini, provode sve što Schmidt donese, a sluđuju narod RS kako ga ne priznaju i ne poštuju'', rekao je.

SIP-u odobren novac ali mora tražiti još

Predsjednica Središnje izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine Irena Hadžiabdić danas je u Sarajevu izjavila novinarima da je problem vezan za financiranje izbora ''riješen jučer popodne, zahvaljujući odluci Ministarstva financija i trezora BiH i njihovoj odluci o privremenom financiranju''.

"Tom odlukom je Centralnoj izbornoj komisiji BiH doznačen iznos od više od sedam milijuna KM, koliko smo mi i tražili za provođenje izbora. Ali, osim toga, s obzirom da je izmjenama i dopunama Izbornog zakona u nadležnost SIP-a BiH stavljeno dosta novih aktivnosti, pa i testiranje i provedba određenih pilot - projekata u vezi s izbornim tehnologijama, mi ćemo morati tražiti dodatna sredstva'', navela je Hadžiabdić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close